Zielskwaliteiten@work!

Zielskwaliteiten@work!

De ziel zie ik als de persoonlijkheid die jouw maakt wie je bent. Het karakter van jouw ziel opgebouwd uit unieke kwaliteiten, die iets zeggen over jouw ware zijn, noem ik jouw zielskwaliteiten. Er zijn wel 100 deugden ofwel zielskwaliteiten zoals: wijsheid, compassie, dienstbaarheid, moed, creativiteit, openheid. Sommige van die zielskwaliteiten vormen echt de blauwdruk van jouw ziel. Ze passen je als een warme jas. Sommige zijn ontwikkeldeugden…(zoals bij mij geduld, haha!), die mag je in de loop van je leven verder ontwikkelen.

Jouw eigen zielskwaliteiten laten iets zien van jouw wezen, van wie jij ten diepste bent. Ze zijn fundamenteler dan je ego, aangeleerde vaardigheden of vergaarde kennis. Ze zijn je kernkwaliteiten waar je altijd op kunt varen; je gave, je Gift! Ze liggen ten grondslag aan de talenten die jij in de loop van je leven hebt ontwikkeld of gaat ontwikkelen. Uitdrukking geven aan jouw zielskwaliteiten geeft voldoening en meer energie in jouw leven. Zowel in je werk als privè.

Zielskwaliteiten…core business!

Je kunt ze inzetten in goede en slechte tijden. Ze zijn je anker. Sommige zielskwaliteiten voel je als hartkwaliteiten; zoals vreugde, dankbaarheid, vergevingsgezindheid of…LIEFDE! Die kwaliteiten doen je hart opengaan, smelten. Die kwaliteiten zorgen voor verbinding met jezelf en met andere mensen.

Zielskwaliteiten als onderdeel van missie/visie van een bedrijf

En wist je dat bedrijven ook zielskwaliteiten hebben? Vaak staan ze omschreven in hun Missie/Visie waar ook normen en waarden van het bedrijf beschreven staan. Ze vormen het karakter van het bedrijf!

Bijvoorbeeld : ‘medewerkers handelen volgens de gemeenschappelijke kernwaarden van oprechtheid, integriteit en respect voor mensen en hun omgeving’
Ik zie al een paar deugden; jij ook?
Zou jij jouw zielskwaliteiten met mij willen delen?

De ziel zegt: vind vrede en alles zal op zijn plaats vallen…

Laat een bericht achter