Wandel coaching

Wandel coaching
  • Je hebt een vraag over je vitaliteit
  • Je loopt vast in je leven en je wilt weten wat jouw richting is
  • Je ervaart veel stress en hebt daardoor weinig levensenergie
  • Jouw vitaliteit lijdt onder verlies, schuld, rouw, piekeren
  • Je wilt in je kracht komen met je zielskwaliteiten

De natuur is je spiegel

Wandel coaching is een fijne methode om deze vragen te onderzoeken omdat de natuur jouw coaching sessie een extra dimensie geeft. Er zijn namelijk minder verwachtingen van jouzelf waardoor je meer uit je hoofd komt. Door het wandelen in de natuur ontspant je brein. Daardoor word je creatiever en krijg je meer voeling met je lichaam, je adem en je eigen wijsheid. In de natuur ben je jezelf!

De natuur fungeert ook als spiegel voor het onderbewuste en je verlangens. Daardoor word je ontvankelijker voor je eigen oplossingen. De natuur spreekt jouw innerlijke wijsheid aan en verrast je iedere keer met nieuwe inzichten. In wandelcoaching voel je daarom direct wat je nodig hebt zodat je de regie over je leven terugpakt!

Wandelen zet jouw verlangen in beweging

Zo liep ik met een cliënt door het bos en we zagen een gigantische paddestoel op z’n kant.

“Zo voel ik mij”, zei de cliënt, “als een gevelde reus”. We bleven bij het beeld staan om al de kenmerken van dit beeld te benoemen en het helemaal te doorvoelen. Al wandelend kwamen we bij een bord met tekst ‘rustgebied voor dieren’. Ik vroeg wat zegt dit beeld jou? “Dàt is wat ik nodig heb! Mijn eigen rustgebied thuis!”. “Dit is wat ik verlang”.

De kernwens werd meteen duidelijk. “Ik wil een plek voor mijzelf”. Dan gaan we dus werken aan jouw verlangen voor een rustgebied voor jezelf.

  • Hoe ziet jouw rustplek waar je je kunt terugtrekken er uit?
  • Waar in je huis ga je deze plek creëren?
  • Hoe ga jij je boodschap -dat jij deze plek nodig hebt- helder en overtuigend overbrengen aan je huisgenoten?
  • Welke zielskwaliteiten heb je nodig om jouw boodschap te communiceren? Moed, vertrouwen, zelfcompassie?

Een mindful walk voor meer regie

De natuur is een goede boost voor je immuunsysteem. Natuur zorgt voor rust en ontspanning. Het leidt tot minder cortisol (stresshormoon) en een verlaging van je bloeddruk. Ook stimuleert het de aanmaak van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Hierdoor maak je makkelijker contact en voel je meer verbinding met anderen. Mensen worden dus socialer door in de natuur te zijn. Een ander positief effect is de schonere lucht in een bos. Door buiten te zijn maak je door zonlicht vitamine D aan. Tot slot verbetert je conditie als je buiten bent doordat je meer beweegt en ruimer kunt ademen.

Neem eens een bosbad! klik op de link voor een geleide meditatie

Hoe gaan we te werk?

We starten met een Zoom call van een half uur waarin je mij meer vertelt over je coachvraag / datgene waarmee je nu zo mee worstelt en waarin ik jou meer vertel over mijn werkwijze (kosteloos)

Daarna volgt een kennismakingssessie en loopmeditatie in de natuur (kosten 85 euro incl. BTW)

Hierna heb ik een goed beeld óf en hoe ik je kan begeleiden en heb jij een beter beeld van mijn werkwijze. Als er wederzijds vertrouwen is dat we samen duurzaam resultaat kunnen bereiken, doe ik je een aanbod voor een programma op maat.

De meeste mensen vinden het toch fijn als ik alvast iets vertel over de prijsstelling van een eventueel vervolgtraject.
De prijzen van mijn programma starten bij €510,00 euro excl. BTW (kan in termijnen worden betaald). Ik word niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kun je je factuur indienen bij je werkgever of betalen uit je Persoonlijk Budget bij je werkgever.

Voor overige tarieven, zie pagina rooster en contact