Wandel coach

Wandel coach
  • Je hebt een vraag over je vitaliteit
  • Je loopt vast in je leven
  • Je wilt weten wat jouw zielskwaliteiten zijn
  • Je ervaart teveel stress en weinig levensenergie
  • Je vitaliteit lijdt onder verlies, schuld, rouw, piekeren

De natuur is je spiegel

Wandel coaching is een fijne manier om je hulpvraag te onderzoeken. De natuur geeft jouw coaching sessie een extra dimensie. Er zijn minder verwachtingen van jouzelf waardoor je meer uit je hoofd komt. Door het wandelen in het bos ontspant je brein, je wordt creatiever en je krijgt meer contact met je lichaam en je adem; kortom met jezelf!

Je wordt ontvankelijker voor jouw eigen oplossingen voor je vraagstukken. De natuur fungeert namelijk als spiegel voor het onderbewuste en je verlangens. De natuur spreekt jouw zelfhelend vermogen aan en verrast je iedere keer met nieuwe inzichten. In wandel coaching voel je direct wat je nodig hebt zodat je de regie over je leven terugpakt!

Wandelen zet jouw verlangen in beweging

Zo liep ik een keer met iemand door het bos en we zagen daar een gigantische paddestoel op z’n zij.

“Zo voel ik mij”, zei de cliënt, “als een gevelde reus”. Al wandelend kwamen we bij een bord met tekst ‘rustgebied voor dieren’. “Dàt is wat ik nodig heb! Mijn eigen rustgebied thuis!”. “Dit is wat ik verlang”. De kernwens werd meteen duidelijk. “Een plek voor jouzelf”. Dan gaan we werken aan jouw verlangen voor een rustgebied voor jouzelf.

  • Hoe ziet jouw rustplek waar je je kunt terugtrekken er uit?
  • Waar in je huis ga je deze plek creëren?
  • Hoe ga jij je boodschap -dat jij deze plek nodig hebt- helder en overtuigend overbrengen aan je huisgenoten?
  • Welke zielskwaliteiten heb je nodig om jouw boodschap te communiceren? Moed, vertrouwen, zelfcompassie?

Een mindful walk voor meer regie

De natuur is een goede boost voor je immuunsysteem. Natuur zorgt voor rust en ontspanning. Het leidt tot minder cortisol (stresshormoon) en een verlaging van bloeddruk. Ook stimuleert het de aanmaak van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Hierdoor maak je makkelijker contact en voel je meer verbinding met anderen. Mensen worden dus socialer door in de natuur te zijn. Een ander positief effect is de schonere lucht in een bos. Door buiten te zijn maak je, zelfs met een hele kleine hoeveelheid zonlicht, vitamine D aan. Tot slot verbetert je conditie als je buiten bent, doordat je meer beweegt en ruimer kunt ademen.

Neem eens een bosbad! klik op de link voor een geleide meditatie