Matig je tempo!

Matig je tempo!

De Herfst is, volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst, het ideale seizoen om aandacht aan te besteden aan de thema’s van het Metaal element zoals loslaten en zelfwaardering. De afstemming op het ritme van het jaar is een belangrijke bron van gezondheid. Het idee is dat we effectiever zijn wanneer we meebewegen met het ritme van het jaar.
Maar wat doen we in de Westerse wereld? In plaats van ons ritme aan te passen, ons tempo te vertragen, te matigen, ons leven te zuiveren en te ontdoen van overbodige ballast en ons meer terug te trekken, blijven we rond racen en consumeren we meer en meer…….

Daarom afgelopen weken tijdens de yoga o.a. aandacht voor de longmeridiaan, om onze levensenergie tijdens de herfst te ondersteunen. Een evenwichtige longmeridiaan bepaalt ons reukvermogen, beschermt tegen verkoudheid en griep en speelt een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn.

Matig je tempo

doe yoga, wandel

laat los, ruim op

eet volgens het seizoen

waardeer jezelf

De longmeridiaan begint aan de voorkant van de schouder en loopt via de schouder aan de binnenkant van de arm naar de duim. We doen in de yoga veel asana’s en flows met de armen om de longmeridiaan te stimuleren.

Is de longmeridiaan uit balans dan voel je je geïsoleerd of melancholisch en ervaar je gebrek aan eigenwaarde. Je vindt het moeilijk om je verdriet te uiten.

In de yoga maak ik gebruik van positieve affirmaties, want wat je aandacht geeft groeit!
• Ik voel mij verbonden
• Ik voel mij verbonden met mijzelf en met de mensen om mij heen
• Mijn verdriet mag er zijn
• Ik mag er zijn; ik heb vertrouwen in mijzelf
• Ik ben goed zoals ik ben
• Ik ben een wondermagneet!

matigheid zielskwaliteiten actonvirtues
https://www.actonvirtues.nl/product-categorie/deugdenkaarten/

Laat een bericht achter