Burn-out als loutering

Burn-out als loutering

Van de mooie mensen die ik mag coachen hoor ik vaak: ” mijn burn-out of ziekte was niet te vermijden”, “het was nodig”, “ik heb het gevoel dat ik het leven nu ècht mag gaan leven”. Het aanvaarden van je burn-out is ontzettend moedig en zo heb ik ook mijn eigen burn-out leren omarmen. Ik voelde dat mijn burn-out onvermijdelijk was; ik had een gevoel van ‘nu of nooit beter worden’ en het was uiteindelijk louterend.

Louteren betekent letterlijk zuiveren of veredelen

Loutering heeft, als je het betrekt op de burn-out, een nòg diepere betekenis: ‘ingrijpende emotionele of lichamelijke belevenis waardoor je een beter mens wordt”. Het betekent ook beproeving.

De burn-out zien als beproeving om te gaan zuiveren. Je ontdoen van je blokkerende overtuigingen, je ongewenste gewoonten, te kiezen voor datgene wat je vreugde geeft, loslaten van datgene en wie je geen energie meer geeft. Het gaat over de keuze voor een radicale andere en vitale levenswijze. Je leert je tempo te matigen, gezonder te leven, in het ritme dat bij jouw ware natuur past. Het ritme van de gratie! En welk ritme dat is ga jij gaande die mooie weg vanzelf bij jou ontdekken door middel van de deugden zuiverheid, matigheid, assertiviteit.

Burn-out is de start van jouw zelfrealisatie proces. Een proces vol inzichten over wie je werkelijk in de kern bent. Als louteren ‘veredelen’ betekent dan is het ook het delven en oppoetsen van jouw deugden, jouw zielskwaliteiten. Om de beste versie van jezelf te worden. Om de lichtheid van je gave te gaan leven. Want je bent alles al, alleen die burn-out was nodig om dat prachtige spirituele pad aan te gaan en jouw zielskwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Zodat je licht- en schaduwzijde van je gave in harmonie kunnen zijn.

Het onvermoeibare pad van de ziel!

Als jij de loutering wilt meemaken als start van een vreugdevol en energiek leven dan nodig ik je uit jouw volgende moedige stap te zetten! Doe mee aan het burn-out herstelprogramma Adempauze en Prana. We starten 21 maartJe kunt ook kiezen voor het individuele coaching traject. Wacht niet langer. Neem de regie over jouw leven in eigen hand! Ik gun jou het allerbeste! Hartegroet, Lisette

inzicht-deugd-zielskwaliteiten-loutering
inzicht-deugd

Laat een bericht achter