Yoga Play Shop!

The more playfull you are about it,

the easier it all is, Abraham Hicks

Yoga is van iedereen. Kort, lang, dik, dun, jong, ouder, lenig, stijf, beginner of gevorderd. In mijn stress release yoga en deugdenyoga doen we gentle poses. Met aandacht voor ons lichaam, emoties, de mind en de adem. Yoga is geen gevecht, geen competitie. In de yoga beoefening staat vreugde, oordeelloosheid en zelfcompassie voorop.

Je hoeft niet met je neus op je knieën?

Ik zeg vaak in mijn lessen of play shops bij bedrijven: “hou het luchtig”, “ontspan je kaken” en “laat de spanning in de spiertjes rondom je ogen los”. We moeten al zoveel. En als je yogajuf zich, voor jouw ogen, ook nog dubbel klapt kan de moed al snel in je schoenen zakken. Mijn visie op yoga is misschien een beetje onorthodox. Bij mij hoef je niet met je neus op de knieën. playshop-zielskwaliteiten

Ik kwam in aanraking met deugdenyoga tijdens een fase in mijn leven dat mijn lichaam en geest in totale disbalans was. De deugd in mijn eerste deugdenyoga les was ‘Tact’. Ik was in verwarring want ik was tenslotte ziek geworden door tact tot in den treuren toe te passen in mijn werk en leven. Tijdens die yogales begreep ik dat het ging om tact en liefdevolle aandacht naar mijzelf. “Een bemoedigend woord kan je vullen met zelfvertrouwen”. “Tact is een goede timing, de diplomatie van het hart”. Dat hart had ik jaren buiten spel gezet totdat het zo hard aan de deur ging rammelen dat ik er niet meer omheen kon.

Ik kon op de yogamat oefenen in zachtheid en tact naar mijzelf. De mildheid van deugdenyoga met de reflectie op de liefdevolle deugden brachten mij weer in balans. Ik hoefde niet meer te strijden met mijn lichaam maar werd vriendjes met mijn mind, body, spirit & soul!

Daarom noem ik mijn yoga workshops graag playshops. We werken al zo hard!

play shop work hard play harder

Wil jij ook een yoga playshop organiseren op het werk of met een groep? Bel mij dan doe ik een mooi voorstel!

Laat een bericht achter