Blog: Deugdenyoga als herstelyoga

Blog: Deugdenyoga als herstelyoga

Deugdenyoga kan ook ingezet worden als yoga specifiek gericht op herstel tijdens en na ziekte en behandeling(en). Je kunt daarbij denken aan burn-out en pijnklachten en voor iedereen die beter met zijn/haar klachten beter wilt leren omgaan. Doel van de les is door yoga inspanning, ontspanning en rust en het inzetten van deugden weer fysiek en mentaal herstel te vinden. Bij de deugden kun je denken aan begrip, moed, kracht, flexibiliteit. Maar ook weer hervinden van de deugd vreugde! Je leert beter om te gaan met datgene wat er is en je leert accepteren indien er (blijvend) beperkingen zijn. Deugdenyoga, ingezet als herstelyoga, is een mooie aanvulling op de reguliere behandelingen of therapie (cognitieve gedragstherapie) en helpt je beter om te gaan met je klachten.

Een deugdenyogales bestaat uit:

  • hatha en Iyengaryoga en eventueel aangepaste houdingen waarbij de houdingen met precisie en concentratie worden uitgevoerd (allignment)
  • stressreductie door ontspanning en stress relief oefeningen
  • hormoonyoga flow
  • ademoefeningen
  • visualisaties en affirmaties aan de hand van de deugden
  • geleide meditatie en ontspanningsoefeningen.

Het volgen van deugdenyogales brengt ontspanning, verlichting en zelfcompassie; het helpt beter om te gaan met hevige emoties en versterkt het immuunsysteem.

‘In lijn brengen betekent dat alle lagen van een persoon samenwerken, zowel het fysieke lichaam als het emotionele, mentale en spirituele lichaam. Wanneer je met uiterste aandacht en nauwkeurigheid in een houding staat, breng je die verschillende lagen in lijn en in harmonie. Dan ben je helemaal in het hier en nu.’

Laat een bericht achter