Hoe rupsje nooitgenoeg een vlinder werd

Hoe rupsje nooitgenoeg een vlinder werd

Heb je mijn vorige blog over Rupsje Nooitgenoeg al gelezen? Hier lees je het vervolg over hoe hij van een nimmer tevreden rupsje zich ontpopte tot….

He, he, zuchtte Rupsje Genoeg, zoals hij inmiddels heette, terwijl hij zijn rode yogamatje oprolde. Hoe weet ik eigenlijk wie ik ben en waarom ik hier op aarde ben? Zijn vriendjes haalden hem uit zijn overpeinzing en vroegen hem mee verstoppertje te spelen. Maar dat had hij lang genoeg gedaan; Rupsje ging eerst maar eens op zoek naar zichzelf. Het werd tijd voor een stapje in de juiste richting. Rupsje voelde dat er iets stond te gebeuren!

Hoe weet je wat je juiste richting is?

“Maar ja hoe doe je dat; jezelf vinden?”, vroeg Rupsje zich af. Hij had ooit eens gelezen dat je met meer rust dichter bij je hart komt, en dat als je nòg stiller wordt, dat je dan je ziel hoort fluisteren. Dat leek Rupsje wel wat! Hij besloot een fijn plekje op een sappig groen blaadje te vinden en zich daar eens heerlijk op te nestelen. Hij spon een zachtzijden wit lint om zich heen. Een zachte, koele cocon waarin hij zich de komende tijd zou terugtrekken. Tijd voor bezinning! In die cocon ervoer Rupsje een enorme rust, tevredenheid. Hij gaf zich volledig over en voelde dat hij dichter bij zijn waarheid kwam.

Luister naar je hart; zij wijst je de weg….

Maar in die cocon voelde hij ook weer dat grote gemis; een knagend gevoel van zijn grootste verlangen….(en dat was geen sappig groot groen blaadje). Rupsje voelde een ongelooflijk groot verlangen naar eenheid, verbinding. In die cocon ervoer hij dat zijn verlangen voortkwam uit zijn gemis wat hij ooit had gevoeld. Een gevoel van niet in verbinding zijn. Rupsje had ook best een grote vraag. “wat is mijn bedoeling hier op aarde?”. Rupsje nam de tijd om zijn levenswandel eens te onderzoeken. Zijn leraren op zijn pad, zijn obstakels. Zijn schaduwkant en lichte kant.

Overgave brengt vrede en vrijheid

En hij ontdekte in zijn coconnetje iets heel bijzonders. Alles wat er in zijn leventje was gebeurd had op de een of andere manier een reden. Het waren soms vreselijk grote obstakels; maar hij zag nu in dat ze jùist bedoeld waren om hem de goede richting uit te sturen. Hij vond dat hij best een behoorlijke portie had gehad. En overpeinsde dat hij ook wel een erg hard hoofd had. Hij had vaak gevochten en was de strijd aan gegaan met vanallesennogwat. Hij had duidelijke signalen gekregen, niet alleen van buitenaf maar vooral vanuit zijn buikje…of zijn hartje. Hij had gewoonweg niet de tijd genomen ernaar te luisteren…

De synchroniciteit van gebeurtenissen

En in die cocon kreeg Rupsje een heel nieuw inzicht. Alles op zijn levenspad had zo zijn reden. Zijn strenge leraren, de ongelukken, de grote verliezen. Alles was er voor bedoeld om Rupsje juist te maken tot wie hij werkelijk was. De schaduwkanten waren bedoeld om zijn licht te laten schijnen. Wat een heerlijk bevrijdend inzicht in die cocon! En Rupsje ontdekte nog veel meer. In die cocon ontdekte hij wat zijn werkelijke passie was en welke mooie kwaliteiten hij eigenlijk had. Stiekem had hij dat al die tijd wel geweten. Maar nu, terwijl hij de rust voor reflectie nam en zich volledig overgaf viel alles op zijn plaats. Zijn ongelukken, verliezen, zijn burn out. Hij voelde zich veel krachtiger. Hij voelde dat zijn kwaliteiten eigenlijk zielskwaliteiten waren, een gift. Zijn talent.

Inzicht is toegang hebben tot de diepere wijsheid van je intuïtie, Linda Kavelin-Popov

En in die cocon ontpopte Rupsje zich tot een prachtige vlinder. Met de mooiste kleuren, de meest bijzondere vorm vleugels. Hij voelde dat de cocon op barsten stond en vloog uit! De wereld in om de mensen te verwonderen met zijn bijzonder kleurenpalet, zijn dartele vliegkunsten en zijn lichtheid en vreugde.

En als je soms een vlinder ziet; bedenk dan dat deze vlinder een dappere, moedige reis heeft doorgemaakt. Lach en laat de vlinder je verwonderen!

Uiteraard was dit een sprookje met een happy end! Wil jij ook in je kracht komen? Door middel van je zielskwaliteiten? Je zielemissie? Bel mij dan voor een intake. Dan gaan we samen op pad of plannen een Reading van je Ziel!

Laat een bericht achter