Week van het werkplezier 13-16 november

Week van het werkplezier 13-16 november

Veel bedrijven en instellingen doen er aan mee! In de week van 13-16 november is het “Week van de werkstress”. Ik noem het liever week van het werkplezier. Want dat is het waar het om draait. Lekker in je vel zitten en passievol leven en werken: hoe doe je dat? Vaak is er in een druk en vol werkzaam leven weinig tijd om stil te staan. Om te voelen en je te bezinnen op wie je in wezen bent. Tijdens de cursus ‘Adempauze: balans in je leven’ of de verkorte workshop ‘Stresspreventie&werkplezier’  leer je 1op1 of in groepsverband, stressfactoren en je krachtbronnen te herkennen, je leven te zuiveren, vaart te minderen, in het heden te leven én een passievol en vreugdevol (werkzaam) leven te plannen.

Zuiver je leven
Hoe gaat het geestelijk en lichamelijk met je? Haal je wel eens bewust adem? Waardoor raak je vermoeid en waarvan krijg je energie? Waar wil je afscheid van nemen en welke krachtbronnen wil je juist omarmen? Voel je je prettig in je relaties en werk-/leefomgeving? Hoe kunnen jouw innerlijke kwaliteiten (ik noem ze zielskwaliteiten) zoals eerlijkheid, creativiteit, moed en dankbaarheid je helpen meer balans in je werk en leven te brengen?

Hoe zou het zijn als moeten,

WILLEN wordt?

Hoe zou het zijn als je aan het einde van je werkdag nog energie hebt om iets leuks te doen? Of dat je met assertiviteit duidelijke grenzen kunt stellen? Ontdek jouw gezonde tempo en leer met creativiteit en matigheid dagelijks ruimte te maken voor energiebronnen zoals rust, ontspanning en vooral spelen!

Leef in het heden
Het lijkt wel alsof een stressvolle levensstijl een manier van leven is geworden, waarin we makkelijk verdwalen in onze dagelijkse eisen en activiteiten en alleen tot rust komen wanneer we er even tussenuit zijn. We krijgen te weinig mee van de schoonheid van de natuur, de kracht van liefde in ons gezin of de eenvoud van ons voedsel. Herken je dit en spijt het je? Dan wordt het misschien tijd om meer aandacht voor het nu te ontwikkelen, waardoor je vaker eenvoudige gevoelens van geluk kunt ervaren. Alleen én met anderen.

Plan een duurzaam en passievol leven
Waar wil je mee stoppen, wat wil je blijven doen, waar droom je van? Waar wil je graag JA tegen zeggen? En waar wil je mee beginnen? Tijdens deze cursus leer je door eenvoudige, krachtige oefeningen ruimte te maken voor de dingen waaruit je voldoening haalt en waar je van geniet. Vanuit het basisrecht dat je hebt gelukkig te mogen zijn én passend in jouw volle bestaan.
Met andere woorden: met welke zielskwaliteiten en strategieën (zoals grenzen stellen) plan jij een voor jou duurzaam, haalbaar én passievol (werkzaam) leven. Leven en werken vanuit je hart en zielskwaliteiten, een leven met betekenis in een voor jou gezond tempo. Gebalanceerd, in het hier en nu.

klik hier voor meer info over de week van de werkstress

1 Reactie

  • Margriet
    10 oktober 2017 13:30

    Ik wil graag informatie van u hebben .

Laat een bericht achter