Een ambitieloze dag

Een ambitieloze dag

Het lijkt bijna verboden. Een ambitieloze dag. Een dag waarbij niets hoeft, geen specifiek doel. “Oh je bedoelt gewoon leven, mam?”, aldus mijn eigenwijze dochter….! Als we de posts op multimedia mogen geloven is leven zonder ambitie, duidelijke keuze of focus het ergste wat je kan overkomen.

Ik heb regelmatig een ambitieloze dag; een dag voor rust, ontspanning en reflectie. Oh ja, en spelen niet te vergeten. Op die ambitieloze dag gebeuren meestal de mooiste dingen. Juist omdat ik mijzelf even de tijd gun om te voelen en ervaren, te bezinnen en me open te stellen voor dat wat zich aandient.

Uitdrukking geven aan de betekenis van mijn leven door me bezig te houden met creativiteit, aandacht te schenken aan het moment; het hier en nu.

Gisteren had ik zo’n kansloze (!) ambitieloze dag. Uit voorzorg had ik, na mijn trainingsweekend, mijn agenda voor de maandag leeg geveegd. En zo kon ik spontaan met mijn puberdochter mee naar school fietsen. Wat is er mooier dan door je 13-jarige dochter gevraagd te worden haar te vergezellen op haar fietstocht door de weilanden, langs het riviertje. Lachend naast haar te fietsen en aandacht te hebben voor elkaar. “Gewoon leven mam!”

Bekijk ook de video voor meer rust, reflectie en bezinning klik hier

Laat een bericht achter