Focus!

Focus!

“Focus!”, zegt de een, “Kies!”, zegt de ander. Ik las laatst een blog die mij recht in het hart trof (maar even hoor). Klare taal, zal ik maar zeggen. Het ging erover dat als je niet durft te kiezen dat je je dan ernstig achter de oren moet krabben. Als iets je raakt dan wil het je wat zeggen……. Want natuurlijk, natuurlijk mag je als mens een duidelijke keuze maken in het leven. Of laten zien waar jij als ondernemer voor staat.

Voor mijzelf wil ik daarin graag nuanceren en wat milder zijn. Ik schrijf dit ook voor jou om wat minder hard naar jezelf te zijn. Om jezelf ruimte en tijd te geven die voor jou nodig is jezelf te ontwikkelen. Leren leven, je focus en authenticiteit ontdekken kost tijd. Jezelf die tijd gunnen is pure zelfcompassie. Een ander de keus voor jou te laten maken is een keuze uit angst.

Durven leven en daar te tijd voor te nemen maakt jou mooier dan mooi!

Toen ik net startte met Zielskwaliteiten was het alsof de speeltuin vol mogelijkheden open ging! Yeaaah, bevrijd uit het strakke keurslijf lag nu de wereld van keuzes aan mijn voeten. Ik kon kiezen uit yoga en meditatieles geven, life&soul coaching, deugdenbegeleiding, mens&organisatie coaching, schrijven, mindfulness. Allemaal prachtige speeltoestellen die ik het liefst allemaal, enthousiast als ik ben, tegelijk wilde beklimmen!

Ik ‘moest’ een ondernemingsplan maken van mijzelf. Ja, en daarin wordt gevraagd duidelijke keuzes maken, afbakenen. Doelgroep, lokatie, markt bepalen, focus-focus-focus. Maar weet je wat nou zo mooi is van het leven en van ondernemen? Gaande jouw weg ontdek je: wat past bij mij, waarvan krijg ik ècht energie, welke mensen zitten op mijn diensten te wachten.

Ondernemen en leven is nu eenmaal pionieren. Dat ondernemingsplan kreeg al snel organische vormen en meanderde met mij mee. Door mijzelf, in het prille stadium, niet aan mijn ondernemingsplan vast te klampen en strakke branding nog even af te houden, hield ik de ruimte om te ontwikkelen, te ervaren, te voelen en mee te bewegen op de golven van het leven.

Leven is pionieren

Ik stond mijzelf pioniersschap toe en ging met mijn huifkar vol bagage over de prairie, langs stekelige cactussen, van plek naar plek, van droogte, over steile heuvels, naar water. Mijn weg als pionier duurt misschien wel langer dan die van een ander. Wie zal het zeggen….Mijn ziel heeft die vrijheid nu eenmaal nodig. Ik ben een pionier op mijn levensweg. Een zigeuner zonder vaste stek, en vlinder die neerstrijkt waar het goed voelt. Een vrouw met een missie.

Mijn missie van eenheid, verbinding

en joy!

Er komen zoveel mooie dingen op mijn pad dat, als ik rigide de bakens zet, kansen laat liggen. Mensen niet bereik. Dus ik doe wat ik leuk vind; ik hoef niet te kiezen. En er is 1 ding wat ik zèker weet! Dat ene ingredïent van verbinden. Eenheid. Mensen met hoofd en hart verbinden, mensen onderling verbinden. Door middel van de deugden, jouw zielskwaliteiten èn met vreugde. Want het moet wel leuk blijven! Vreugde en speelsheid staan bij mij voorop!

Zielskwaliteiten als passie, creativiteit, humor, moed, vreugde, liefde. Ik zet ze in tijdens de yoga, meditatielessen, workshops en teamcoaching. Om jou of je afdeling in verbinding te brengen, om eenheid te creëren. Omdat ik weet dat als JIJ je zielskwaliteiten inzet je meer energie hebt in dit leven, zodat jij kunt creëren. Ik heb dus stiekem toch gekozen…. voor de zielskwaliteiten. Hèhè, wat een opluchting!

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw zielskwaliteiten inzetten

Wil jij ook meer energie? Een duurzaam vreugdevol leven plannen? Weten wat je missie is in dit leven en welke leraren jou op je zielepad brengen? Doe eens mee met een workshop om je zielskwaliteiten te herontdekken, in te zetten en weer in je kracht te komen.

Laat een bericht achter