Uit je burn-out in 7 weken!

Uit je burn-out in 7 weken!

Burn-out is dè beroepsziekte van deze tijd. Hoe verleidelijk is het dus om in een burn-out programma te stappen dat aan jou en je werkgever belooft jou in 7 weken weer back in business te krijgen. Ik zal je de illusie ontnemen….Helaas duurt herstel van burn-out langer. Als je duurzaam wilt herstellen en dat is wat jij wilt! Herstel duurt een equivalent van de aanloopperiode naar de burn-out….. En wat dat equivalent in tijd is kan geen professional jou zeggen. Dat mag je zelf ervaren. Burn-out herstel is namelijk geen quick fix. Dus als je kiest voor een optimaal herstel, kies je voor een programma dat jouw duurzame fitheid als ultiem doel heeft. Een leven lang mentaal en fysiek vitaal! Dat programma kan ik je bieden.

Plan een duurzaam leven,

Linda Kavelin-Popov

Een burn-out krijg je niet zomaar. Burn-out, lichamelijk en emotionele uitputting, is de overtreffende trap van langdurige overspannenheid. Het resultaat van jarenlang alle ballen in de lucht houden, teveel hooi op je vork nemen, fysieke alarmbellen negeren, weinig zelfcompassie, weinig rust- ontspanning- en reflectiemomenten in je leven. Dit in combinatie met specifieke kenmerken van een potentiële burn-outer: van nature positief, verantwoordelijk, enthousiast, geen grenzen kunnen stellen, inzet 100%, dienstbaar, vindt ziekte voor watjes.

Burn-out, in ergste geval resulterend in depressie. Misschien ben jij de laatste jaren schijnbaar achteloos voorbij gegaan aan veelvuldig verlies en ziekte van dierbaren, naam je geen tijd voor rouw, geen tijd voor herstel na ernstige ziekte of blessures, traumatische ervaringen. Misschien heb je een veeleisende baan, waarin jij je kwaliteiten niet kwijt kunt, heb je jonge kinderen, neem je geen tijd voor ontspanning, negeer je allerlei lichamelijke signalen en denk je  “zolang ik niet omval kan ik dit blijkbaar aan?”.

Als je niet naar je lichaam luistert, zorgt het er wel voor dat je gaat luisteren…

De man met de hamer komt onherroepelijk als jij de signalen blijft negeren; paniekaanvallen, lichamelijke uitval, depressie of andere ziekte. Dan is het nu of nooit goed herstellen. Het aanlokkelijke voorstel van ‘in 7 weken terug naar de werkplek’ is dan echt geen goed idee.

En dat is dan wel weer het mooie van burn-out. Geef je er maar aan over; je kunt er nu niet meer omheen. Het is geen griepje. Burn-out vraagt om jouw onverdeelde aandacht. Om herbezinning, om herprogrammering van je gedachten, je gedrag, misschien wel een drastische verandering van je lifestyle op gebied van rust, ontspanning, reflectie, voeding, slaap, beweging. Een burn-out vraagt om keuzes te maken in het leven. Het is hèt moment van zingeving en jezelf de vraag stellen: “wat wil ik in mijn leven?’. Wat is mijn hartewens, mijn zielepad en wat zijn mijn zielskwaliteiten? En ja, de antwoorden op die vragen fix je niet even in 7 weken. Nee, dat antwoord vind je door het juiste coachingprogramma, rust en hersteltijd èn door te luisteren naar je hart.

Ssssstttt….wees eens stil en luister naar je hart…..zij weet de weg…

Wil je ècht beter worden, zie jij dit als point of no return. Wil jij een duurzaam fit leven leiden en je zielskwaliteiten inzetten dan gaan we samen aan de slag. Heb je een burn-out of voel je de dreiging van een burn-out dan maken we het eerste crisisplan voor een gezond dagprogramma voor de komende maand. Daarna gaan we stap voor stap werken aan een lifestyle die garandeert dat jij een duurzaam leven kunt gaan plannen. Een leven lang mentaal en fysiek fit!

Ik maak naast de verschillende coachingstechnieken gebruik van aandachttraining, zelfcompassie oefeningen, meditatie, yoga en het inzetten van deugden, jouw zielskwaliteiten.

Bel vandaag nog voor mijn coaching programma op 06-30072086

Duurzame inzetbaarheid is geen quick fix!

1 Reactie

  • Mirjam
    18 juni 2017 12:16

    Eventueel interesse. Ik wi graag weten, hoe dit gaat en waar ik naar toe moet en wat de kosten zijn, voordat ik beslis of ik hier aan deel neem.

Laat een bericht achter