Krachtig als een boom

Krachtig als een boom

De yogahouding, Vrksasana, is een krachtige houding om te gronden. Letterlijk en figuurlijk te aarden, te wortelen, balans te vinden. Maar wat doen kinderen als je ze vraagt om in de yogaboom te gaan staan?…..Geweldig!… ze hebben allemaal zo hun eigen voorstelling van de boom. De één staat met 2 benen stevig rechtop onwrikbaar, de ander wiebelt op 1 been met de handen voor het hart, de ander weer rijkt met haar takken wijds uit naar de lucht. Vraag een tiener om in de boom te staan en je krijgt weer een heel andere variant. Een rebelse….

Want een tiener is wars van regels; die probeert de boom uit. Hoe ver kan ik gaan, gebruikt zijn fantasie, springt op een kei, plakt er nog iets moois aan vast!

JA, laten we weer gaan spelen!

Dat vind ik nou zo mooi aan kinderen. Ze durven nog heerlijk buiten de lijntjes te kleuren. Hoezo, boom op 1 been? Hun armen worden grillige takken, ze wuiven mee in de wind, ze durven te wankelen, zijn niet bang te vallen en fantaseren hun mooiste sprookjesboom. Of maken gewoon een nieuwe variant zoals deze krachtige boom op deze foto in de natuur. Moedig op een rotsblok, de krijger en de boom combinerend. Creativiteit, stabiliteit, focus en doelgerichtheid.

Ik hou ook van speelsheid in mijn yoga. Ik durf de contouren op te zoeken en je uit te dagen tot wat meer losheid, ontspanning. Uiteraard is de yoga gebaseerd op Hatha yoga; maar ik verweef mooie Druyoga series, Qigong, Iyengar, soms dans in de les. De speelsheid, de vreugde, jouw creativiteit. Die ervaar jij in mijn yoga. Want we zitten al vaak strak genoeg in ons eigen keurslijf.

Wil je een keer een les meedoen? Iedere week heb ik een ander thema. Zoals deze week thema Passie. Een prachtige zielskwaliteit waarbij je zeker jouw hart en ziel kunt inzetten! Doe je mee? In Abcoude en Amstelveen.

Laat een bericht achter