I AM ENOUGH

I AM ENOUGH

You alone are enough, you have nothing to prove to anybody, Maya Angelou, Power of the Heart

Prachtige quote en als je daar even bij stil staat, of liever stil zit, dan dringt de volle betekenis ervan tot je door. “I am enough”. Deze quote trok ik ooit bij mijn deugden 3-daagse training. We waren bezig met de 5 strategieën van het internationale deugden project. En juist strategie 3 (stel veilige grenzen voor jezelf en de ander) en strategie 4 (rust, bezinning en reflectie) zijn zulke mooie strategieën om je aan te leren. En aan te werken trouwens ook! Deze quote past daar wat mij betreft helemaal bij. Het geeft aan; “wat zou liefde doen?”. Liefde zou je zeggen: “het is goed om jouw veilige grenzen te stellen, op te komen voor wie je bent en waar je voor staat”. Liefde zou je zeggen: “je bent precies goed waar je bent in je transformatieproces”. Liefde zou je zeggen: “laat je niet opjagen, neem geen overhaaste beslissingen, het is goed zo”.

I am enough…..

I am enough brengt je onmiddellijk tot kalmte, laat je met een frisse blik weer naar jezelf kijken. Brengt je in het hier en NU en haalt de druk van jouw ketel. Druk die jij jezelf oplegt, die je je laat opleggen door een ander, of door je omgeving. Je hoeft niets te bewijzen aan de ander. De ander is namelijk helemaal niet met jou bezig. Fijne gedachte he? Die ander legt jou echt geen druk op, die druk ervaar jij zelf. Dus zeg eens wat vaker tegen jezelf: “wat zou liefde doen?”, wedden dat jij veel liever wordt voor jezelf?

In mijn burn-out programma Adempauze doen we contemplaties en oefeningen om milder naar jezelf te zijn, om in liefde naar jezelf te kijken, om de liefde van je hart te voelen. Om meer van je hoofd naar je hart te gaan! Het programma voor 6 deelnemers start in maart 2019 of je kunt de training 1-op-1 doen.

Veel liefs Lisette

Laat een bericht achter