Home is where the heart is

Home is where the heart is

Deze titel heeft voor mij veel betekenis gekregen. Het is meer dan tegeltjes wijsheid! “Home is where the heart is” betekent voor mij je volledig thuis voelen met wie je werkelijk bent. Als je hart je morele kompas is en als je er altijd op weet te varen. Maar soms is je hart als een huis met veel luikjes waarvan er een paar geloken zijn. In sombere tijden bijvoorbeeld, als je niet zo lekker in je vel zit. Door te mediteren of de natuur in te gaan kun je weer 1 voor 1 die luikjes open zetten en je hart weer eens lekker luchten. En als je heel, heel stil bent, hoor je zelfs je ziel fluisteren.

“Home is where the heart is” betekent ook volledige kalme vreugde ervaren met jezelf. Je gekke, imperfecte lieve ik. En met vreugde bedoel ik de diepere laag van vreugde. Niet die van als je net weer een jurkje hebt gescoord want die vreugde ebt snel weer weg en je kast slibt snel weer vol(ler). Nee, ik bedoel:

Vreugde als je innerlijke bron van vrede en geluk. Een diep gevoel van welbehagen dat je helemaal vervult met verrukking en hoop

Waarom is het zo moeilijk om dat gevoel na je vakantie vast te houden? Dat vakantiegevoel als je volop geniet, zorgeloos, luchtig en happy bent. Dat komt misschien wel omdat je op je vakantie speelt. Ja spelen! In de golven van de zee duiken, frisbeeën, met je kinderen zandkastelen bouwen, zeilen, wandelen, dansen. Probeer daarom als je weer thuis bent vaker de natuur in te gaan, weer te spelen. Spelen als een kind.

Vreugde komt ook als je trouw bent aan een zinvol doel

Als je contact hebt met je doel ervaar je meer vreugde. Dat maakt dat je je geen dolende ziel voelt en volledig de regie hebt over je leven. Een leven vol vreugde! Want dat wil toch iedereen?

Wil jij ook weer in contact komen met jouw hart en vreugde ervaren? Volg ook eens een mooie yoga les bij mij; bijvoorbeeld mijn les over de deugde vreugde! Of dans met ons met met Dans in Verbinding les op donderdag dan gaan we dansend en spelenderwijs op zoek naar jouw zielskwaliteiten! Bel mij of mail mij: 06-30072086, info@zielskwaliteiten.nl

Geniet van deze mooie dag! Hartelijke groet, Lisette

Vreugde geeft ons vleugels!

Laat een bericht achter