Burn-out gaat over acceptatie

Burn-out gaat over acceptatie

Lieve lezer, misschien heb je een burn-out of je kent iemand met een burn-out. Burn-out gaat hand in hand met acceptatie. De eerste stap in herstel van je burn-out is accepteren dat je een burn-out hebt. Je hoeft nu niets meer hoog te houden. En dat betekent overgave; dat is moeilijk voor je. Je hebt jezelf je hele leven vastgehouden aan overtuigingen, verkeerde kind boodschappen, een onjuist zelfbeeld, angsten, onheilzame life style (teveel denken, te weinig tijd voor jezelf, onvoldoende tijd voor rouwverwerking, verslaafd aan hard werken, teveel stress, te hard sporten, onheilzame eetpatronen, etc.).

De eerste stap is acceptatie van je burn-out

De burn-out heeft zich ten volle aangediend en je mag nu de strijd opgeven. Je hoeft nu helemaal niets meer. Ja, je mag nu rust nemen om beter worden zodat jij jouw vreugdevolle leven kunt gaan leiden volgens jouw waarden en de bestemming van jouw ziel. En die stap naar herstel is accepteren dat je het te ver hebt laten komen en dat deze burn-out vraagt om afscheid te nemen van jouw ziekmakende gedachten en patronen.

Ook mag je vriendelijk gaan kijken naar al die trauma’s en vervelende ervaringen die op jouw levenspad kwamen. Heb je genoeg tijd en aandacht besteed aan rouw, verdriet, herstel? Of ging de deksel op de pot omdat de emoties te heftig waren? Met acceptatie van deze emoties of ervaringen maak je een start van het helingsproces. Ook mag je nu leren afstand te gaan nemen van je malende, gekmakende gedachten. Zijn ze echt waar? Weet je zeker dat het waar is? Hoe zou het voelen als deze gedachte niet waar is? Hoe zou het zijn als jij je monkey mind kunt gaan temmen.

Door te gaan onderzoeken wat je (blokkerende) overtuigingen zijn leer je weer flexibel om te gaan met je zelf(beeld). Als je even stil zit om uit te rusten betekent dat niet dat je LUI bent. Als je goed voor jezelf zorgt ben je geen EGOÏST, als je dat diploma niet haalt betekent het niet dat je een LOOSER bent.

Burn-out is de kans om

de bèste versie van jezelf te worden

Als jij een burn-out hebt wordt je gedwongen in het HIER en NU te gaan leven. Door iedere keer weer te voelen ‘wat wil ik nu?’. Je hoeft nu niet meer door te hollen. Het betekent ook gaan stilstaan bij wat jij echt belangrijk vindt en te gaan investeren in je waarden en te gaan onderzoeken wat jij wilt in jouw leven..

In het burn-out programma ‘Adempauze’ komen al deze onderwerpen aan bod. Mijn visie is dat burn-out en/of depressie haar oorzaak vindt in geestelijke processen en een leven leiden dat niet helemaal in overeenstemming is met de bestemming en waarden van je ziel; jouw zielskwaliteiten.

  • Met welke levensvragen houd jij je bezig?
  • Voel jij je prettig in je relaties en leef- en werkomgeving?

Hoe kunnen zielskwaliteiten als acceptatie, matigheid, zuiverheid, zelfcompassie, dankbaarheid, vertrouwen je helpen meer balans in je leven te brengen?

  • Hoe kun je met gezonde assertiviteit duidelijke grenzen stellen?

Als jij het gevoel hebt dat het roer NU om moet kijk dan op mijn pagina vitaliteit en zingeving en bel of mail mij voor een intake gesprek. Wacht niet langer. Ik gun jouw een vreugdevol leven!

Laat een bericht achter