Rust en reflectie

Rust en reflectie

Heerlijk vakantie! Eigenlijk voelde ik mij de laatste weken al in opperbeste vakantiestemming. En dat komt niet alleen door het weer! Natuurlijk de vitamine D “doet” wat met ons. We zijn vrolijker en zorgelozer lijkt het. Maar er is meer. Ik heb een tijd geleden bewust gas terug genomen. Ik voelde aan alles dat deze zomer voor mij een tijd is voor rust en bezinning. Ik lees prachtige spirituele boeken (nòg meer), doe momenteel mee aan de Deepak Chopra 21 dagen meditatie en plan minder afspraken dan ik “normaal” zou doen. Ik heb afgelopen 2 weken doorgebracht in de bergen en aan zee en geniet intens van wat de natuur mij brengt. Door 1 te zijn met de natuur voel ik mij meer en meer 1 met mijzelf en met mijn innerlijke bron.

Het beoefenen van stilte betekent dat je de moeite neemt om alleen maar te ZIJN, Deepak Chopra

Ik voel de behoefte heel sterk om dagelijks meerdere keren te mediteren en stil te zijn. Daardoor ben ik mij in deze tijd van kalmte meer bewust van wat ik kan geven. Juist doordat ik mijzelf toesta minder te hoeven ontstaat er ruimte om te geven. Al is het een compliment aan iemand, of het geven van een samengestelde essentiële olie. Omdat iemand dat nodig heeft. Bij verdriet, voor kalmte of een portie vrolijkheid.

Door meer en meer in de kalmte te komen kan ik afstand nemen en kijken naar de keuzen die ik maak op een dag. En alleen al de bewustwording van het feit dat ik keuzen heb, stemt mij rustig en vredig. Door het uitspreken van mijn intentie van de dag (dat doe ik voorafgaand aan mijn meditatie), plant ik niet alleen het zaadje voor die dag maar voel ik ook waarvoor ruimte kan zijn en zijn keuzes in de agenda makkelijker te maken.

Elke keer dat ik een keuze maak vraag ik mij af: zal deze keuze mij en de ander vreugde brengen?

Door meditatie geef ik mijn hart en ziel de gelegenheid mij te gidsen. Ik kan zo beter afstemmen op het gevoel wat een verzoek van iemand aan mij geeft. Voel ik dat mijn hart een vrolijk huppelsprongetje maakt dan ga ik ervoor!

Ik merk dat als ik mij meer en meer afstem op mijn innerlijke stem dat ik in een stemming van overgave kom. Van acceptatie in dit moment. Ik heb meerdere malen ervaren dat als ik gebeurtenissen accepteer zoals ze zich voordoen er een enorme rust ontstaat. En ook al zijn het problemen; ik probeer ze van een afstand te bekijken en onderzoek of er een bedoeling is; een gelegenheid om ervan te leren en te transformeren. Ik heb geleerd niet meer te strijden tegen wat ik niet kan veranderen. Dat levert alleen maar verliezers op en kost veel energie.

*Wat is voor jou rust en reflectie?

*Lukt het jou rustmomenten gedurende te dag in te lassen?

*Wat levert jou een meer kalme mind?

Ik hoop je met mijn hersenspinsels wat motivatie te hebben gegeven om rust in te plannen in je vakantie en te gaan mediteren. De zomer en de vakantie is hier een uitstekende tijd voor!

De volgende keer zal ik 3 spirituele wetten bespreken zoals de kracht van de intentie, de kracht van onthechting, de kracht van onze soul purpose.

De spirituele wetten zijn gebaseerd op het boek van Deepak Chopra, 7 spirituele wetten van succes. Deze wetten sluiten wat mij betreft aan op de 4e strategie van het deugden project; rust, reflectie en ontspanning.

Laat een bericht achter