Ik zou het anders hebben gedaan

Ik zou het anders hebben gedaan

Happinez Magazine heeft de interviews over burn-out geplaatst in haar internationale uitgave! Hier deel ik met 3 andere vrouwen mijn verhaal over comeback na burn-out. Mijn intentie is om te bemoedigen “er is licht aan het einde van de tunnel!” 5 jaar na mijn wake-up-call heb ik zóveel meer inzichten dat ik wel kan concluderen dat ik mijn eigen herstel anders zou hebben aangepakt. Met meer mildheid, zelfcompassie en geduld….

Herstellen van een burn-out vraagt nu eenmaal acceptatie, geduld, compassie en tijd

Als ik het interview teruglees realiseer ik mij dat ik in plaats van te bemoedigen misschien wel heb ontmoedigd. Want wie herstelt er in 1,5 jaar tijd? Neemt ontslag, doet meerdere opleidingen en richt ook nog eens haar eigen yoga&coaching praktijk op? Niets is minder waar. Ik heb laatst ook aan iemand dit ontmoedigende beeld weg mogen nemen. Want nee, na 1,5 jaar denderde de lichamelijke klachten bij mij nog steeds flink na. Ik had mijzelf veel meer rust mogen gunnen en vooral mogen ont-MOETEN.

Wat als MOETEN mogen wordt?

Nu 5 jaar na mijn wake-up-call leef ik nog steeds iedere dag volgens de 10 gezondheidsregels uit het programma Adempauze om duurzaam vitaal te blijven. Mijn eigen ervaring en de coachingervaring heeft geleid tot een burn-out programma waarin acceptatie van de burn-out en het stoppen met strijden voorop staat. Dat programma is gebaseerd op Adempauze, “meer balans en energie in je leven”. Deze liefdevolle gezondheidsregels van Linda Kavelin-Popov, gebaseerd op de deugden, gaan jou naast yoga helpen bij het herstel.

Plan een duurzaam vitaal leven

Je leert hoe je je vaart kunt minderen, je leven te zuiveren en zelfcompassie kunt toepassen. Juist dìe ingrediënten die ik mijzelf in de crisisfase van de burn-out niet gunde. Want toen ik ook nog eens de diagnose depressie kreeg, moest en zou ik zo snèl mogelijk beter worden met een strengheid en discipline die een Spartaan niet zou hebben misstaan.

Burn-out en depressie zijn juist een uitnodiging

tot bezinning, rust en ont-MOETEN

Het is jouw wake up call!

Daarom wil ik jou zo graag zeggen: Herstellen van een burn-out mag zo lang duren als voor jou nodig is. Niemand kan bepalen hoe lang dat is. Herstel in jouw tempo; jouw ritme van de gratie. Het is tenslotte de mogelijkheid voor een duurzame gezonde ommekeer in je leven. Een nieuwe lifestyle aanleren. En oh ja, je wordt nooit meer wie je was. Gelukkig niet! Ik zou bijna willen zeggen; je wordt juist wie je BENt. Het is niet alleen lichamelijk, emotioneel en geestelijk herstellen maar ook de start van jouw persoonlijke, spirituele ontwikkeling. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent en wilt zijn in dit leven! En ja, je hebt soms moed en doorzettingsvermogen nodig. En weet: je hoeft het niet alleen te doen!

Het leven leer je door het te leven

De deugden zijn de mooie handvatten

om het leven te leren leven

Namasté Lisette

Ken je iemand met burn-out of heb je zelf een burn-out kijk dan ook eens bij het programma Adempauze. Ik coach jou graag in jouw tempo met jouw mooie deugden; jouw zielskwaliteiten.

Bedankt Dana van Leeuwen voor de foto’s in de Happinez https://danaphotoandfilm.com, Kim Bakker visagie http://www.visagieamsterdam.nl, Bianca Bartels interview http://2bmassage.nl , Inge de Ridder styling https://www.ingederidder.nl en Happinez team natuurlijk!

foto collage heb ik gemaakt dat zou Dana veel mooier hebben gedaan!

Happinez-BO-Lisette-wake-up call
Happinez-BO-Lisette-wake-up call

Laat een bericht achter