De spirituele betekenis van depressie

De spirituele betekenis van depressie

repost van 8-1-2017 Dit wordt een vrolijk verhaal! Een verhaal van ontmaskering, van niet weten naar weten, van onbewust naar bewust, van wanhoop naar hoop, duisternis naar licht. Van het uitpakken van je levensverhaal. Dit verhaal is bedoeld als bemoediging voor mensen die worstelen met hun burn out of depressie en de zin van hun bestaan. Voor mij hebben burn out en depressie een betekenis in spirituele zin. Ik ga het je uitleggen. Als burn out eindelijk op je pad komt dan moet je er wat mee. Het is een serieuze boodschap van de categorie 7 op de Schaal van Richter. Burn out of depressie is een periode van volledig uit verbinding zijn, in je schaduw van je Hart & Ziel leven. Een duidelijke boodschap van Moeder natuur, het Universum, de Bron of wat dan ook, om je een heel wijze les te leren. Althans als je bereid bent…..Een nogal ferme wake-up call laten we dat maar zeggen!

Stap uit de schaduw!

Een burn out en depressie volgen meestal op een heel lange periode van je uit verbinding voelen, door dingen te doen die niet bij je natuur passen; het leven te leiden waarvoor je niet bent bestemd, je ware aard te verloochenen en te maskeren net zoals Hyacinth Bucket uit Keeping Up Appearances! Tja en dat hou je vroeg of laat niet lang vol. Daar heeft ons lichaam iets voor bedacht. En als er dan ziekte of ander onheil op je pad komt dan gaat de hemel juichen! Hè, hè! Het kwartje is gevallen daar beneden, jubelen ze daar boven. “Heb je dan eindelijk de boodschap begrepen?” We doen het niet om je te pesten maar om je wakker te schudden. Het is tijd voorbezinning, rust en reflectie. En daarna voor zacht werk aan de winkel en jezelf de mooie levensvraag te stellen: “Wass will das Weib?”, oder “Wass will der Mann?”. En ja, daar heb je soms een beetje hulp bij nodig.

Waarom ben ik hier op aarde?

Misschien herken jij deze vraag; voel jij dat je nog in het donker leeft en wil jij het licht weer zien. Misschien volg je al cognitieve gedragstherapie en wil jij meer! Zie jij in dat dit moment, van de man met de hamer, eens moest komen? En dat dit het begin is van een prachtig vreugdevol, liefdevol leven? Hoe mooi is de natuur dat jij zelf de regie over je leven mag nemen! Deze wake-up call was er niet voor niets. Je mag nu kiezen om voluit te leven. En natuurlijk worstel je met de vraag “hoe nu verder?”, “hoe weet ik wat mijn Gift is?”, “wat is mijn zielsbestemming?”. Laten we dan samen jouw vragen gaan onderzoeken. Want je bent hier niet voor niets op deze aardbol, dat weet jij! Je hebt een missie te leven. Het begint allemaal bij het lezen van je eigen levensverhaal: begrijpen wie je bent, wat je wilt en wat je doel op onze aarde is.

En laten we naast je zielsbestemming ook samen jouw kernkwaliteiten waarmee jij in de wieg bent gelegd, gaan onderzoeken. Ik noem ze liever je zielskwaliteiten, want ze zeggen iets over wie jij in de KERN, in jouw wezen bent. Wacht niet langer, zet de deugd MOED in en mail of bel mij voor een Life & Soul coaching. Om een nieuwe start te maken jouw leven verder te laten ontvouwen.

Je zult het nooit weten als je niet probeert,

neem weer de regie over je leven!

2 Reacties

 • Marieke Visser
  19 december 2019 15:49

  Hoi waar woon je ?

  • Lisette van Offeren
   20 december 2019 08:33

   Hai Marieke, Sorry voor de late reactie ik woon in Abcoude. Onder de rook van Amsterdam!
   Een keertje bellen? Hartelijke groet Lisette

Laat een bericht achter