Week van het werkgeluk

Week van het werkgeluk

Van 24 september tot 28 september is het Week van het Werkgeluk. Wat maakt werkgeluk anders dan ‘gewoon’ levensgeluk of vitaliteit? Naar mijn ervaring niet zoveel. Kijk maar eens naar een paar aanbevelingen die ik graag deel aan jou als werknemer en werkgever:

1. Start je dag eens met een meditatie; zet jouw intentie voor de dag.
2. Begin de vergadering met collega’s voor de verandering stil. Leg de handen op je hart. Adem rustig in en uit. Adem naar je hart. Zo kom je dieper bij waar jij voor staat en wat je zou willen inbrengen vandaag.
3. Zet je zielskwaliteiten in! Creativiteit, humor, doelgerichtheid, inzicht, samenwerking!
4. Waardeer een zielskwaliteit van je collega! Geef iemand een deugdenwaardering; zoals: ik zie jouw zorgzaamheid, ik zie je inlevingsvermogen.
5. Neem jezelf licht en luchtig. Doe eens een stapje terug. Bekijk de dingen van een afstand. Kijk eens naar jezelf. Kan het ook een onsje minder? Met humor? In lichtheid? Haal zelf de druk van de ketel.
6. Gooi een balletje naar je collega. Speel, ontspan, verzin iedere dag een energyzer.
7. Ga buiten mindful wandelen tijdens je lunchpauze. Adem diep in en uit.
8. Deel mandarijntjes uit of plaats een aroma diffuser op je werkplek met Wild Orange voor meer ontspanning, flexibiliteit en samenwerking.
9. Neem micropauzes, doe (stoel)yoga, beweeg. Neem de trap in plaats van de lift.
10. Ben jij bezig met zingeving? Voel jij dat jouw werk ertoe doet? Word jij gewaardeerd door collega’s en manager? Is er een continue dialoog?

Hoe zou jij als werkgever kunnen faciliteren?

Werkgeluk gaat over bruisende, energieke en vitale medewerkers!

Werkgevers kunnen faciliteren in bovenstaande tips. Graag kom ik aan of op tafel om te horen wat u als werkgever nodig heeft voor meer vitaliteit@work! Dan vertel ik over de deugdenstrategieën om in te zetten voor duurzaam vitale medewerkers. Medewerkers die bruisen van energie!

Laat een bericht achter