Blog: Zielskwaliteiten

Wat zijn dat nou eigenlijk Zielskwaliteiten? Het zijn deugden die in ieder van ons zitten zoals moed, respect, zelfvertrouwen, liefde, dienstbaarheid, wijsheid. Die deugden ziet een ander soms eerder bij jou dan jijzelf. Soms zijn die deugden voor jou niet zichtbaar omdat ziekte of weinig energie of een bepaalde periode in je leven jou niet vrijelijk laten stromen en jouw deugden een beetje verborgen lijken. Ik praat over jouw zielskwaliteiten als ze echt bij jouw horen; als ze je passen als een warme jas. Als het jouw gaven zijn; jouw Gift waarmee jij jouw talenten voluit expressie kunt geven. Als jij ze zelf ook echt ziet, waardeert en zonder enige vorm van aarzeling durft in te zetten. Dat je tegen jezelf zegt; ja dat ben ik!

Meestal heb je zo’n 5 zielskwaliteiten die als diamanten wachten tot ze worden gedolven om voluit te gaan schitteren. Waarop je altijd kunt leunen, steunen en terugvallen. Ik neem als voorbeeld maar mijn eigen zielskwaliteiten. Ik ben er mee geboren maar door allerlei overtuigingen, hobbels op mijn pad kon ik ze niet meer aanraken. Het zijn de zielskwaliteiten Moed (zij staat mij toe mijn vleugels uit te slaan), Creativiteit (zij brengt mijn talenten tot bloei), oog voor Schoonheid (zij voedt mijn ziel), Humor (zij brengt zonneschijn in mijn leven). En met die 5e (die hou ik even voor mij) kan ik in allerlei situaties uit de voeten! Je hebt natuurlijk meer dan 5 deugden en ze vormen dan ook de basis van je stevig fundament. Er zijn wel meer dan 100 deugden, wist je dat?

Door mijn ervaring met burnout en depressie kon ik een tijd terug niet anders dan teruggrijpen op mijn oorsprong, afstemmen op mijn bron, mijn zielskwaliteiten. Ze zijn weer tot bloei gekomen, expressiever dan ooit en ik zet ze met toewijding in om samen met jou ook jouw zielskwaliteiten weer te ontdekken, te delven en te polijsten. Zodat jouw veerkracht en zelfvertrouwen toeneemt. Zodat jij weer in je kracht komt!

Wil je meer weten over hoe ik dat doe? Lees dan ook mijn pagina coaching, bel mij 06-30072086 of mail mij info@zielskwaliteiten.nl dan maken we een afspraak!

Laat een bericht achter