Wat zou liefde doen?

Ben jij je piekergedachten zat? Wil je eindelijk gaan werken aan je vitaliteit? Het thema van deze maan is loslaten en transformatie.

Wat wil je behouden en waarvan wil je meer in dit leven? Dit thema past ook helemaal bij de energetische herfst waarover ik eerder schreef. Welke inzichten heb jij de afgelopen zomer gekregen over jouw vitaliteit? Wat zou jij anders willen of liever wat wens jij?

Thema’s als onthechting, zuiverheid en matigheid kunnen je wellicht helpen. En daar heb je dan weer moed, doorzettingsvermogen en discipline voor nodig. En bovenal liefde!

En benoem eens waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid is een krachtige gave. Iedere dag 3 dingen benoemen waar je dankbaar voor bent geeft een dankbaar hart…

Ik erken mijn angsten en kies nu voor liefde

Wordt het niet eens tijd afscheid te nemen van je piekergedachten, blokkerende overtuigingen, schuldgevoelens, angsten, verslavende relaties, gewoonten als teveel of te weinig eten, teveel sporten, te druk-druk-druk zijn, teveel roken, teveel suiker, wijntjes, engazonogmaarevendoor?

Om afscheid te nemen van deze gewoonten en te transformeren is het belangrijk eerst te erkennen dat deze ongewenste gewoonten er zijn. Wat zit er onder die gewoonte? Is het verlangen naar me-time? Verlang je kalmte? Is het verlangen naar erkenning? Waar vlucht jij in en waar loop je eigenlijk voor weg?

Weglopen voor verdriet, jouw waarheid, schuld en schaamte, het bewaren van geheimen is killing for the soul. Het is soms makkelijker om datgene wat je zo ontbeert niet te durven aankijken. En tòch is erkenning van het gemis en toelaten van jouw emotie het begin van jouw transformatie naar jezelf en datgene wat je wèl wenst in dit leven.

Een eerste stapje is om iedere keer als er een irreële gedachte opkomt of als je naar een chocoladereep wilt grijpen jezelf afvragen “wat zou iemand doen die van zichzelf houdt?”

Vraag het maar eens aan jezelf. En schrijf het eens op. Je zou jezelf geruststellen. Je zou van jouw beer op de weg een knuffelbeer maken en ik weet zeker dat je voor jezelf liever een gezonde smoothie maakt dan een reep naar binnen te proppen en je daarna (weer) schuldig te voelen.

Wat zou liefde doen?

Ga het maar eens proberen de komende week. Als er een duiveltje opduikt vraag je aan jezelf wat zou liefde doen?

Laat een bericht achter