Natuurlijk Bewegen

Natuurlijk Bewegen

“De volgende pandemie: die van het stilzitten. Mogelijk gevolg van deze bewegingsarmoede: diabetes II, hart- en vaatziekten, obesitas. Bewegen beschermt!”, aldus Professor Erik Scherder.

Bewegen is van levensbelang. En wat mij betreft het liefst buiten. Gelukkig mogen yoga- en sportscholen weer buiten les geven; maximaal 10 deelnemers en met inachtneming van 1,5 meter.

HET antwoord op het stilzitten is natuurlijk NATUURLIJK BEWEGEN!!

Daarom voeg ik alle ingrediënten samen: yoga, qi gong flows, adem, mindfulness, dansen. We gaan natuurlijk bewegen op een mooie buitenlocatie: de malse grasmat van Camping Het Riviertje, De Horn 6 in Baambrugge (afslag Abcoude vanaf de A2).

Woensdag 27 mei om 09.30 – 10.45 uur, neem je eigen yogamatje of handdoek, kussen en deken mee. Ik verzorg lekkers en de thee. Vanwege het beperkt aantal plekken vraag ik je een mail of app te sturen, dan ontvang je de verdere informatie.

Namasté Lisette

De natuur is een goede boost voor je immuunsysteem. Natuur zorgt voor rust en ontspanning. Het leidt tot minder cortisol (stresshormoon) en een verlaging van bloeddruk. Ook stimuleert het de aanmaak van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Hierdoor maak je makkelijker contact en voel je meer verbinding met anderen. Mensen worden dus socialer door in de natuur te zijn. Een ander positief effect is de schonere lucht in de natuur. Door buiten te zijn maak je, zelfs met een hele kleine hoeveelheid zonlicht, vitamine D aan. Tot slot verbetert je conditie als je buiten bent, doordat je meer beweegt, ruimer kunt ademen.

 

Laat een bericht achter