Mijn kerstwens aan jou

Mijn kerstwens aan jou

Lieve lezende ogen, mijn kerstwens aan jou staat in het teken van Vergeving. Van jezelf en anderen. Vergevingsgezindheid is 1 van de meest krachtige deugden die je kunt inzetten voor een vredig hart.

Wist je dat je met vergeving 2 harten geneest?

Jezelf en anderen vergeven is onontbeerlijk voor spirituele groei en bovendien heilzaam. We zijn allemaal wel eens gekwetst of in de steek gelaten. Of we hebben onszelf verloochend. Ik heb ervaren dat vergeving de weg naar vrede is. Ooit had ik het gevoel dat ik op het diepste niveau van mijn hart en ziel in de steek was gelaten. Mijn hart ging vanaf toen op slot. Niets en niemand kon mij meer raken.

Vergeef anderen omdat jij vrede verdient!

Ik stortte mij op hard werken en sporten en nóg harder om maar niets van de pijn en het verdriet te voelen. Totdat er opnieuw iemand in mijn leven kwam die mij volledig over de rand van de afgrond duwde (uiteraard deed ik dat zelf…). Een jaar ben ik vol wrok en boosheid geweest. Hoe kon het dat iemand die ik vertrouwde, als een moeder bijna, mij zo in de steek kon laten?

Ik kon niet meer verder met mijn wrok die volledig naar binnen was geslagen. Hoe kon ik mijzelf zo in de steek laten? Hoe kon dit voorval mij zo blijven verteren? Ik kwam via deugdenyoga op het pad van de liefdevolle compassie. Mededogen naar de ander en vooral naar mijzelf.

Hoe kom je weer in vrede?

Stap 1 was om de ander te vergeven en mezelf af te vragen wat de spirituele boodschap was van de gebeurtenis. Ik zag in dat ik diegene nodig heb gehad voor mijn ontwikkeling naar zelfcompassie en zelfliefde. Inmiddels ben ik dankbaar voor deze leraar op mijn levenspad. Hij heeft mij geleerd dat ik mijzelf nooit meer in de steek mag laten. Dat mijn hart mijn veilige thuishaven is en ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk.

Onderstaande contemplatie voor “het goed maken’ stamt uit de eeuwenoude Ho’oponopono traditie. Als je deze paar zinnen iedere dag toepast zul je merken dat je gevoelens milder worden en je hart lichter.

Ga zitten met de handen op je hart en koester onderstaande 4 zinnen in je hart. Doe dit de komende dagen 5 à 10 minuten per dag. Je kunt de persoon of situatie die je wilt vergeven in gedachten nemen of jezelf. Voel wat goed voelt voor je.

Het spijt me

Vergeef me

Ik Dank je

Ik hou van je

Ik wens jou een vredige kerst en alle goeds voor een kalm en vredig hart in 2020!

Namasté Lisette  worstel jij met je voornemens voor 2020? klik dan hier!

In DeugdenYoga en YogaDansa passen we iedere week een deugd toe voor contemplatie op thema’s zoals vergeving, dankbaarheid, liefde, compassie.

 

De reflectiekaart Vergevingsgezindheid kun je bestellen bij uitgeverij Kei in Deugden

Laat een bericht achter