Een goed voornemen is een besluit

Een goed voornemen is een besluit

Goede voornemens voor het nieuwe jaar klinken als vrijblijvende afspraakjes waar je met ieder smoesje makkelijk onder uit komt. Vind jij dat ook? Daarom is mijn goede voornemen een besluit. Een serieuze afspraak met mijzelf. Eentje waaraan ik mijn volledige commitment verleen!

Discipline maakt vrij!

Je houdt er vast ook niet van om afspraken met goede vrienden niet na te komen. En het voelt nòg vervelender als het een afspraak is met jezelf. Want je had je voorgenomen jezelf niet meer in de steek te laten. Ooit was ik ‘verslaafd’ aan druk zijn. Ik wist niet beter dan dat stilzitten gelijk stond aan lui zijn. Totdat mijn lichaam mij dwong tot het besluit: “Ik leef kalm en rustig”. Met vallen en opstaan heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren en mijn tempo te matigen.

Neem daarom vandaag jouw besluit voor 2024! Voornemens die te maken hebben met het maken van heilzame keuzes gaan vaak gepaard met blokkerende overtuigingen, mitsen en maren en allerlei uitvluchten. Je zou eens kunnen onderzoeken wat jouw uitvluchten zijn. De eerste stap is begrijpen waarom je iedere keer een keuze maakt die niet goed voor je is. Zoals “verslaafd” zijn aan hard werken, aan teveel piekeren, aan social media, aan druk zijn, teveel eten, schuldgevoel, teveel sporten, aan pijn, aan alcohol. Of aan allerlei andere ongewenste onheilzame gewoonten zoals over je grenzen heengaan, vasthouden aan het verleden, ongezonde relaties, liefde, niet kunnen vergeven of niet datgene doen wat je eigenlijk graag wilt in je leven.

Ik kies voor gratie in mijn leven

Vaak is de vlucht in ongezonde patronen of gewoonten gelegen in een fundamentele afwijzing van jezelf en je behoeften. In mijn visie is (h)erkenning van de verslavende of ongewenste gewoonten je eerste stap naar herstel. Je onderzoekt het ontstaan ervan (wat je wèl verlangt of mist). Je vraagt jezelf af wat heb ik nodig? Misschien is dat meer tijd voor jezelf, een rustige plek in huis, waardering, een creatieve uitdaging, je soul-purpose leven. Stap 2 is ontdekken waarom je iedere keer terugkeert naar de onheilzame patronen. Komt dat door gebrek aan (zelf)vertrouwen? Doorzettingsvermogen, discipline of moed? Is het de schijnveiligheid van het ongewenste patroon ervaren? Is het gebrek aan een positief zelfbeeld?

Zuiverheid maakt je vrij en geeft een vredige ziel!

In mijn programma Zielskwaliteiten Coaching kijken we o.a. naar jouw ongezonde patronen en leer je door de ontwikkeling van Zielskwaliteiten zoals acceptatie, moed, onthechting, zuiverheid, gratie, doorzettingsvermogen je doel voor 2024 te bereiken. Je gaat je zielskwaliteiten zelfvertrouwen, creativiteit, mededogen, assertiviteit, doorzettingsvermogen oefenen om je zelfbeeld positief te versterken. Je kiest voor verantwoordelijkheid, zelfcompassie en vergeving (van jezelf) in plaats van het voelen van constante schuld en schaamte, zodat je die onheilzame patronen niet meer nodig hebt.

Maak van jouw voornemen een besluit!

Bel mij vandaag nog 06-300720786 of mail mij info@zielskwaliteiten.nl en de eerste stap van jouw goede voornemen, oh nee, besluit is voor 2024 gezet!

Ik wens dat al jouw hartewensen voor 2024 mogen uitkomen! Warme hartegroet Lisette

#voornemen #2024

 

Laat een bericht achter