Meditatie Geduld

Laat je meevoeren in deze prachtige geleide meditatie van geduld. Ga ontspannen in Savasana op je yogamat liggen en sluit zacht je ogen. Leg je hoofd wat verder weg om lengte te maken langs de achterkant van je nek. Je brengt je kin licht naar binnen. Je kruin is zacht, je kaken zijn los en je tong rust ontspannen in je mond. De spiertjes rondom je ogen worden zacht. Je schouders zijn ontspannen en liggen breed op de mat, op de aarde. Je armen liggen ontspannen naast je lichaam met de handpalmen open naar het Universum gericht. Je bekken ligt zwaar en ruim op de mat. Benen vallen vanuit je heupen ontspannen naar buiten. Ontspan je knieën, je kuiten, je enkels en je voeten. Adem rustig in en uit door je neus. Keer dan langzaam met je aandacht naar binnen.

Visualiseer dan dat je in de tuin van overvloed en verlangen bent. In deze tuin lopen alle seizoenen door elkaar heen. De rijp op de takken in de nacht, het frisse lentegroen en de bloemknoppen in de ochtend, de prachtige kleurrijke bloemen in de middag, het gezoem van insekten in de avond, de vogels in de vroege nacht. De lente bladeren van de bomen zijn van het helderste groen. Ze glanzen van gezondheid. De zon wordt getemperd door het mooie bladerdek. En op 1 van die groene glanzende bladeren zit een rups. Een ijverige, toegewijde rups. Ze is net zo prachtig frisgroen als het blad waarop ze zit. Maar in die tuin van overvloed en verlangen valt de rups niet op. Ze wordt overschaduwd door de kleurenpracht van alles om haar heen. Maar die rups is een heel bijzondere rups; ze is een zijderups. Ze is klaar om een veilig cocon van de zuiverste zijde te spinnen om haar heen.

Beeld je dan in dat jij die ijverige rups bent. Je begint de zachte witzijden draad als een lint om je af te wikkelen. Het zijden lint wikkel je eerst om je voeten; het is een luchtig, zacht wit lint. Het lint wikkel je om je enkels; je voeten en enkels ontspannen. Je wikkelt het zachte lint verder af om je kuiten, je bovenbenen. Je kuiten en benen ontspannen. En tussen het lint en jou is een heerlijke koelte, genoeg ruimte en een ontspannen staat van zijn. Je wikkelt het lint verder omhoog om je heupen en je buik. Heupen ontspannen, je buik wordt zacht. Dan wikkel je het luchtige zijden lint om je borst en je armen. Er is genoeg overvloed van rust en ruimte in jouw cocon; je ademt ontspannen en diep. Het friswitte lint wikkel je losjes om je schouders en je gezicht; het koestert je gezicht als een zachte aai. Je glimlacht om je eigen liefdevolle aanraking. En in die cocon is alles aanwezig; jij met al je kwaliteiten, genoeg lucht, licht en liefde voor jezelf. De cocon is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

In die cocon is geen besef van tijd, er is alleen het nu. Je hebt alle tijd en geduld om het verlangen van je hart te voelen, de stem van je ziel te horen. Je hebt alle tijd in jouw veilige, zachte cocon. In die cocon vindt een belangrijke transformatie plaats. In die cocon laat je eventuele overtuigingen achter. Het geduld geeft je de kalme hoop en geloof dat alles goed komt. En in die cocon komen al jouw deugden tot ontwikkeling, jouw liefde, jouw creativiteit, jouw wijsheid. Voel maar hoe het voelt om dicht bij jezelf jouw mooie deugden in te ademen. En dan breekt jouw tijd aan. Jouw nieuwe begin als prachtige vlinder. In de cocon komen kleine scheurtjes waardoor heen het zonlicht naar binnen sijpelt. Warm, goudgeel licht. Je vleugels beginnen zich te ontvouwen. De prachtigste kleuren worden zichtbaar. En dan wordt het tijd om je gekleurde vleugels uit te slaan. Je cocon van geduld barst open en je hoort het geklater van de watervallen…….Je ademt wat dieper in en uit door je neus. Je mag eindelijk uitvliegen. Geniet dan van je vlucht terwijl je weer dieper in en uit ademt door je neus.

Maak die kring om jezelf weer groter, keer weer langzaam naar buiten. Wiebel je tenen; wrijf even lekker je handen in elkaar. Plaats ze dan op je ogen, spreid je vingers en laat het daglicht naar binnen komen. Woel door je haren. Strek je even lekker uit en gaap even goed door. Maak de beweging die je nodig vindt. Open dan langzaam je ogen. Welkom mooie vlinder!

Foto 2010 New Zealand, Lisette

Laat een bericht achter