Scheppingsdrang

Scheppingsdrang

Passie is de brandstof van mijn dromen……

Vanochtend zitten mevrouw Deugd en mevrouw Ondeugd bij elkaar aan de koffie geanimeerd kletsend en kwetterend. We hebben elkaar gevonden. Eerst bij het dansen, toen in de samenwerking voor de Vision Board bijeenkomst van Martha . En nu, super gemotiveerd, samen schrijven voor de blog op de website van Zielskwaliteiten. Mevrouw Deugd is Lisette, blond en serieus ogend (…). Altijd bezig met Deugden en yoga. Haar passie is om mensen met elkaar en lichaam en geest te verbinden. Mevrouw Ondeugd is Martha, brunette en onstuimig. Schrijft vanuit bezieling verhalen voor intranet en social media. Vandaag zitten we gewapend met onze inspirerende hoge hakken. “We can’t concentrate on Flats”.

Alles wat we verlangen woont in de adem van creatie

Uiterlijk verschillend, maar wat verbindt ons dan? We bruisen van de energie en het enthousiasme; van nature. We worden gelukkig – gelukkiger – van het samen brengen, verbinden van mensen. Lisette verschaft via Deugden yoga inzichten in zielskwaliteiten en reikt aan hoe je bij je verlangen kunt komen. Martha schrijft verhalend en deelt rijkelijk inspirerende quotes. Samen vinden we het heerlijk om onze ervaringen en belevenissen onder woorden te brengen. Scheppen is creëren, legt Lisette uit, en vise versa.

Ik leef ten volste en blij

Vanochtend begeleidt Lisette de meditatie voor Martha met als thema de deugd passie. Want ‘passie is de roeping die het vuur van je enthousiasme aanwakkert’ ‘het is meer dan alleen een verlangen’. Nou, en enthousiasme, daar weten Lisette en Martha wel raad mee. Maar door regelmatig de stilte op te zoeken kun je beter je innerlijke stem horen. Vanuit de emotie bemerkt Martha dat haar verlangen erkenning is. Zonder enige twijfel. Door je eigen stem te horen, blijf je bij je “authentieke ik” en wordt het minder belangrijk om erkenning van een ander nodig te hebben om te kunnen stralen. Lisette vraagt om dit verlangen te visualiseren en bij Martha komt er direct een Pintrest quote boven drijven, hoe mooi is dat! “Dance to the music of your soul”. Zie jij het ook voor je?

Ik het vind het belangrijk om het verschil te maken

Met erkenning voor jezelf sta je stevig in je schoenen, hakken in ons geval! Je verlangen, of datgene waarvan je altijd al droomde, daar kun je je op focussen en energie op gaan richten. Daar krijg je energie van! Bij ons is dat vanuit onze authenticiteit willen leven en werken. En dat inzetten ook voor anderen. Hoe fijn is dat! “Be your own kind of beautiful”!

Ik gebruik wijsheid als balans voor mijn optimisme

De wereld ligt aan je voeten, als je weet wat je wilt en als je weet wat je kunt. En weet dan dat het Hart verlangt en klopt (!), de Ziel je toefluistert en het Hoofd denkt en doet. Wat vertelt jouw hart en ziel jou? Laat jij het ons weten hieronder?

Laat een bericht achter