BRIEF AAN SOPHIE

BRIEF AAN SOPHIE

Een fijn ochtendritueel op zaterdag: Volkskrant Magazine en koffietje. Chill. Ik lees met belangstelling het artikel over Sophie’s burn-out. Toegegeven: ik ben fan van Sophie. Fris, open, vol ideeën en een tomeloze energie. Maar ik maak mij ook een beetje zorgen om Sophie en vele andere vrouwen die net zo zijn als zij. Ook herken ik mij in Sophie (behalve dan haar looks…). Ik maak mij zorgen omdat Sophie, zo lijkt het, niet zo veel heeft geleerd van haar burn-outs. Zij heeft haar gedrag (blijven door razen) en overtuigingen (er moet wat gebeuren anders is het saai) nog niet duurzaam veranderd.

Een burn-out is een kans

Als Sophie zich weer overprikkeld voelt gaat ze pas weer yoga doen of bedenkt te gaan wandelen. Maar lieve Sophie – en andere bezige bijtjes met 10 draaiende bordjes in de lucht.. – yoga is geen quick fix. Yoga is a way of life. Daarom lieve Sophie; plan een duurzaam leven waarin jij rust- ontspanning en reflectiemomenten pro-actief gaat inbouwen. Waarbij meditatie dagelijks heerlijke kost gaat worden, waar yoga jou mentaal en fysiek fit en in balans houdt. Waar je gaat werken aan die overtuigingen ‘dat je niet stil mag zitten op de bank’. En ja, lieve Sophie, ik weet dat jij een superdruk leven leidt met kleine kinderen, een leven in de spotlights, en daarom, juist dààrom mag jij die rustmomenten claimen in je drukke agenda. Uit liefde voor jezelf.
Hartelijke meelevende groet, Lisette

Ben jij burn-out of bijna-burn-out? Check mijn pagina coaching voor mijn herstelprogramma Adempauze. Echt, het werkt!

Lees hier het artikel van Sophie Hillebrand Volkskrant Magazine

Laat een bericht achter