Heb je last van angstgevoelens en rusteloosheid? Maak je je druk om kleine dingen? De niermeridiaan kan uit balans zijn. Onderrug klachten, hartkloppingen, oorsuizen, haaruitval, het vasthouden van vocht, problemen met plassen, vermoeidheid, duizeligheid en struikelen (niet geaard zijn) kunnen voorkomen. Geef je energie in de winter een boost met yin yoga of met dans! In de winter, heerst het water element volgens TCM*; met bijbehorend nier- en blaas meridianen paar.
Zit je in de overgang? Dan kan deze Master Class je helpen. Yin Yoga en Overgang; een nieuwe balans
Wat zijn meridianen?
Meridianen zijn energiebanen in het lichaam die gekoppeld zijn aan organen. De behandeling van meridianen (met bijvoorbeeld voetreflexmassage, acupunctuur, yin yoga en Chi Quong) werkt door op lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau. Meridianen zijn niet zichtbaar, de energie is wel voelbaar. Door alle meridianen die door ons lichaam lopen, moet voldoende energie stromen: Chi of Prana. Stijfheid of trauma kan blokkades veroorzaken waardoor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan.
Er zijn twaalf hoofdmeridianen in het lichaam, onderverdeeld in zes paren. Elk paar bevat een yinmeridiaan en een yangmeridiaan.
Nier meridiaan: YIN meridiaan De niermeridiaan begint onder de voetzool en loopt aan de binnenkant van het been door tot over de buik. Hij eindigt onder het sleutelbeen.
Functie niermeridiaan
De nieren zijn onze oerbron. De opslag van energie vindt er plaats zodat wij er in tijden van stress of ziekte uit kunnen putten. De nier meridiaan heeft te maken met wilskracht en het vermogen om vooruit te komen in het leven. De nier meridiaan helpt merg te vormen voor de hersenen, ruggengraat en botten.
Naast yin yoga poses kun je de volgende positieve bevestigingen uitspreken:
Affirmaties en Mindfulness
- Ik zet nieuwsgierigheid in om mijn angst tegemoet te treden
- Ik weet dat sommige obstakels op mijn pad mij helpen groeien
- Ik ben mij bewust dat mijn angsten vaak een gevolg zijn van mijn irreële gedachten
- Ik orden in alle rust mijn gedachten
- Ik neem tijd voor adempauzes
- Ik kies voor liefde in plaats van angst
- Ik heb vertrouwen in de toekomst
Blaasmeridiaan: YANG meridiaan De blaasmeridiaan begint aan de binnenkant van de oogkas. Hij loopt over het hoofd naar achteren. Over de rug aan weerszijden van de wervelkolom, tot over de achterkant van het been tot aan de kleine teen.
Functie blaasmeridiaan
De blaasmeridiaan regelt de opslag en uitscheiding van urine. Hij is verbonden met de hersenen, het autonoom zenuwstelsel en de hypofyse. Een evenwichtige blaasmeridiaan geeft moed, creatieve mogelijkheden en innerlijke kracht.
Onbalans
Is de blaasmeridiaan uit balans dan is het autonoom zenuwstelsel gespannen. Je voelt je angstig en rusteloos. Je kunt blaasklachten en last van je knieën hebben. Kramp in de benen en een strak gevoel aan de achterkant van de benen komen vaak voor.
Affirmaties en Mindfulness
- Diep vanbinnen weet ik dat ik moedig en krachtig ben
- Ik ga de uitdagingen van mijn leven aan
- Ik durf te dromen
- Ik ben zachtaardig en geduldig naar mijzelf
- Ik vertrouw dat alles een reden heeft
- Mijn vrijmoedigheid wordt beloond
- Ik verwelkom nieuwe uitdagingen
- Ik hou een positieve instelling
- Ik ben creatief en speels
Yoga poses: KOM NAAR DE MASTER CLASS YIN YOGA
Laat een bericht achter