Mediteren is ZIJN

Mediteren is ZIJN

“Als we gaan zitten om te mediteren heeft onze houding ons iets te zeggen, John Kabat-Zinn”.

Mediteren is voor mij de ultieme vorm van ZIJN. Zijn in het NU, niet in gisteren of morgen maar NU! Vaak word je gemoedstoestand beïnvloed door het verleden; lijd je nu om dat wat was. Maar als je in het NU bent is er even geen belastend verleden, geen vrees voor de toekomst, of uitgesteld geluk. Je Je bent met je aandacht in dit moment; meer is er ook niet. Ik probeer iedere dag te mediteren. Sowieso als ochtendritueel om de dag rustig op te starten, gewaar te worden van mijn lijf, geest en zielskwaliteiten en niet meteen in de actiestand te schieten. Mijn ZIJN moment heb ik dan maar mooi binnen! Doordat ik mij hierin train neem ik door de dag heen vaker van deze momenten; het kan mindfulness zijn, meditatie, of een handeling heel bewust en met aandacht doen. Niet op de automatische piloot. Sinds kort heb ik een Fitbit. Een stappenteller die applaudiseert als ik 10.000 stappen heb gezet…..voor mij een teken dat ik even moet gaan zitten…..!

Laat een bericht achter