Dhyana stap 7

Dhyana stap 7

DHYANA. Meditatie is de 7e stap van het 8-voudige yogapad van Patanjali.
Alle voorgaande stappen, zie mijn eerdere blogs, leiden tot het kalmeren van je denkgeest zodat je in staat bent tot beoefening van meditatie.
Meditatie is voor mij een mogelijkheid om lijden te verminderen. Het lijden wat ik ondervind door mijn gedachten en berichtgeving over het klimaat, oorlogen en de verkiezingen. Ik word er letterlijk ziek van.
Om dit lijden te verminderen is mindfulness meditatie een heel fijne oefening. Ik heb dat weer mogen ervaren tijdens het mee begeleiden van de yogaweek van Jojamis yogavakantie in de Ardennen.
In meditatie trainen we onze opmerkzaamheid en het ‘zijn met wat er is´. En als je toch weerstand opmerkt tijdens het mediteren, dan ga je daar naartoe met je milde aandacht. Je voelt de plek in je lichaam waar de weerstand zit, misschien wel razernij om je hart, je merkt eventuele gedachten daarover op en blijft er bij. Je hoeft het niet weg te duwen. Het mag met open vriendelijkheid en compassie ervaren worden.
Wil je leren mediteren? Kom dan eens naar de Yogales op woensdagochtend waarin we dit mindful mediteren in stapjes beoefenen. Overbodig om te zeggen maar het is inmiddels bewezen dat meditatie helpt om een kalme geest te krijgen, angsten te verminderen zodat je de stress in je dagelijks leven beter aankunt.
Mij helpt het om beter met de berichtgeving over het klimaat en oorlogen om te gaan…..

Laat een bericht achter