Asana 8-voudig pad stap 3

Asana 8-voudig pad stap 3

HELP ik heb klimaatstress!! Vandaag vertel ik over stap 3 ASANA van het 8-voudige pad van Patanjali. De 8 stappen vormen samen het geheel van Yoga (dus meer dan de houdingen en de ademoefening). Ik deel graag met jou mijn idee hoe het 8-voudige pad mogelijk kan bijdragen aan een betere wereld. Ik ben diep in mijn yogaboeken gedoken om te ontdekken welke route ik kan volgen om mijn mind te kalmeren. En ook Daad-Werkelijk iets voor het behoud van de aarde te doen middels het verminderen van mijn ‘footprint’.
Ik ben met een andere invalshoek gaan kijken naar het 8-voudige pad volgens de oude Yogatraditie. Kan dit traditionele yogapad een bewegwijzering zijn voor de mensheid zijn naar een compassievolle omgang met onze Aarde? Lees je mee of dit iets voor je is?
Stap 3 ASANA van het 8-voudige pad. Asanas, de fysieke yoga houdingen, bevrijden ons van blokkades zodat onze levensenergie vrij kan stromen. Het dagelijks beoefenen van yogahoudingen zorgt niet alleen voor een gezond lichaam; het heeft ook als doel standvastig en kalm in een bepaalde houding te kunnen verblijven. Zodat we zelfs comfort kunnen ervaren in een lastige positie en de ‘rimpelingen van de geest’ rustiger worden.
de yogamat is het leven in het klein
op 2 vierkante meter
Mijn dagelijkse beoefening van de yogahoudingen leidt tot de ervaring van innerlijke vrede en aanwezig zijn in het moment. Ik kan zo beter luisteren naar mijn lichaam, de wijsheid van mijn hart en ik ervaar de essentie van mijn levensadem.
Maar wat is nu de connectie tussen deze Yoga lifestyle en de Aarde?
In mijn droom leidt het 8-voudige pad niet alleen naar innerlijke vrede maar ook naar een wereld zònder oorlogen, armoede, uitbuiting van de aarde en al haar bewoners. Ik heb een visioen van een wereld waarin we door de Yoga lifestyle met respect, wijsheid, moed en liefde omgaan met de aarde, mensen, dieren, planten, oceanen.
Ik zie voor me dat yoga beoefening ons helpt om dicht bij onszelf te blijven en tegelijk beseffen we dat we onderdeel zijn van het grote geheel. We zijn tevreden met wat we hebben omdat we in lijn leven met ons lichaam, geest, hart en ziel.
Namasté Lisette
….disclaimer: ik realiseer mij dat de korte uitleg over het 8-voudige pad bij lange na niet voldoende is. Wil je er echt meer over weten volg dan een yoga opleiding waarin dit 8-voudige pad van Patanjali goed wordt uitgelegd en hoe je dit in je dagelijks leven kunt inpassen.

Laat een bericht achter