Zachte heelmeesters…..

Zachte heelmeesters…..

Maken stinkende wonden. Ik zal nooit vergeten dat life coach Roy Martina 23 jaar geleden tegen mij zei: “je blijft hangen in je slachtofferrol”. Woest was ik; ik mocht toch zeker wel huilen? Rouwen? Zielig zijn? Mourning like a wolfe? Vele jaren later begreep ik zijn stevige, liefdevolle duwtje in mijn rug. Hij was een spiritueel leraar op mijn pad en wilde zeggen: omkijken heeft namelijk geen zin! Je kunt niets aan het verleden veranderen, je kunt de tijd niet terug draaien; blijven hangen in zelfmedelijden maakt dat je je afkeert van je bron.

Pas jaren later, vele ontwikkelingsfasen verder, begreep en waardeerde ik zijn woorden en Roy Martina had gelijk. Oke, hij was behoorlijk pittig; hij kwam toen in die fase tot mij als een linkse directe. Maar steeds meer dringt de betekenis van zijn woorden tot mij door. Inderdaad; blijven hangen in je slachtofferrol brengt je niets. Sterker nog; het verwijdert je van het leven, het hier en NU, de vreugde, de mensen om je heen, je liefdevolle Zijn. In je slachtofferrol blijven hangen is destructief voor jezelf en je omgeving.

Omarm je beproevingen, ze hebben je iets te zeggen

Als ik niet naar Roy Martina had geluisterd en niet zelf de waarde ervan had ondervonden dan had ik dit nooit durven schrijven. Wat ik je zeggen wil; er is licht! Licht in de duisternis! Altijd en overal. Maar ja, het is hard werken! En je moet de waarheid onder ogen willen zien! Unmasked in je spiegel kijken. Ik wens je geen zachte heelmeester, geen meehuiler….. Ik wens je een toffe leermeester, 1 die jou in je kracht zet! Ik wens je een aanpakker, een durfal, een levensgenieter, een authentieke coach. Wil jij echt meer uit het leven halen? Ben je niet bang voor de confrontatie? Met jezelf? Bel mij dan voor een intake. Ik bied je liefdevol de spiegel; de spiegel waarin jij zelf gaat kijken. Waarbij jij je masker van hardheid, van ontkenning durft af te gooien. Ik help je op jouw liefdevolle weg die jij zelf gaat bewandelen; ik trek alles uit de kast om jou in je kracht te zetten, met jou je zielskwaliteiten delven. Want zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En dat is niet liefdevol.

Liefs Lisette

Laat een bericht achter