WEEK VAN DE WERKSTRESS

WEEK VAN DE WERKSTRESS

Een rare naam voor iets wat je als werknemer en werkgever niet wenst: werkstress of zieke medewerkers. Een medewerker met een burn-out is gemiddeld 10 tot 16 maanden volledig uit de running. Reken maar uit wat dat de werkgever in geld en energie kost! Als HR adviseur heb ik heel wat leidinggevenden geadviseerd over ziekteverzuimbeleid. Vaak kloppen medewerkers in een ver stadium aan met hun stressklachten of worden ze niet gehoord door hun manager.

Dat laatste heb ik zelf ook ooit eens ervaren. Het getuigt van moed om als medewerker je stressklachten bij je manager te uiten. En waar je dan als gestresste medewerker op hoopt is empathie, een luisterend oor van je manager en de vraag; “wat kan jou nu helpen, waar heb je behoefte aan, wat heb jij nu nodig?” In deze week van de werkstress roep ik medewerkers op om de deugd Moed in te zetten en naar je manager toe te stappen. Je probleem te bespreken, op te komen voor je gezondheid, de signalen van je lichaam serieus te nemen en te luisteren naar wat de betekenis is van die signalen. Signalen als slapeloosheid, hartkloppingen, suikerschommelingen, hyperventilatie, cynisme, etc.

Ik roep managers op om de deugd Begrip in te zetten en actief aandacht te bieden aan je medewerker. Je als manager te verplaatsen in je gestresste medewerker en -als deze de moed heeft gevonden naar je toe te komen om de problemen te bespreken- een luisterend oor te bieden. Bied actief aandacht; stel vragen als: wat is er aan de hand, wat voel je, wat heb je nodig/kan ik je helpen?

Begrip: bied een ander je oprechte aandacht

Met het eerder starten van een op maat vitaliteits- of herstelprogramma kan uitval door ziekte worden voorkomen. De burn-out triggers in het werk en privé kunnen in een vroeg stadium worden gesignaleerd en het herstel bij eventuele ziekte van uw medewerker kan worden bevorderd door mijn interventies. Graag adviseer ik medewerkers, leidinggevenden en HR adviseurs over duurzame inzetbaarheid/vitaliteit/terugdringen ziekteverzuim. Denk hierbij aan:

  1. advies over voorkoming van uitval door arbeidsongeschiktheid van de medewerker; wat is burn-out en wat is de impact op medewerker en werkgever
  2. vitaliteit- en herstelcoaching van de individuele medewerker
  3. begeleiding arbeidsongeschikte medewerker in het kader van bijvoorbeeld een burn-out programma of in het 1e of 2e spoor
  4. vitaliteitspreekuur op het werk over: roken, stress, afvallen, overgang
  5. anti-rook cursus in 6 weken voor uw medewerkers

DEUGDEN OP HET WERK

Samenwerking, respect, eerlijkheid, flexibiliteit, integriteit, toewijding, passie. Stuk voor stuk deugden die u graag van uw medewerker zou willen zien! Maar wat betekenen die deugden nu werkelijk? In hoeverre zijn die deugden intrinsiek of zichtbaar aanwezig bij uw medewerkers en hoe zijn ze te ontwikkelen? Ik help als gecertificeerd deugdenbegeleider werkgevers graag op weg met een workshop “Deugden op het werk”. Om de kernkwaliteiten in uw medewerker naar boven te halen, om de autonomie van uw team te vergroten of om uw visie en missie te verwezenlijken. Wat een win-win situatie! Uiteraard zijn de workshops op maat. Tenslotte zijn uw medewerkers en uw bedrijf uniek!

Iedere medewerker die zijn kernkwaliteiten inzet, staat in zijn kracht!

Laat een bericht achter