Vertrouw maar op mij!

Vertrouw maar op mij!

Dat moet je nou net tegen mij zeggen… Ik moest de deugd vertrouwen stevig inzetten bij een nogal spectaculaire surfles van mijn dochter. De deugd onthechting trouwens ook. Ik ben een wat je noemt “bok op de haverkist” type. Ik laat niet snel los en zeker niet als het om mijn kroost gaat. Maar goed, de zeer ervaren instructeur wist mijn vertrouwen te winnen en ik liet mijn dochter de branding ervaren. En hoe! Want wat ik niet kon vermoeden was dat mijn dochter nogal een doorzetter is, graag wil leren en geen angsten kent. Dus ik hield mij gedeisd, liet mijn eigen gevoelens even buiten spel en probeerde te genieten van een prachtige ervaring van mijn kleine meid (toen 7..). Ik onthechtte mij van mijn eigen angsten en probeerde te genieten van dit mooie schouwspel en de moed van mijn dochter. Als ik mijn angsten had geventileerd was zij nooit de zee in gegaan; had zij geen reusachtige waves kunnen nemen en zou zij, net als ik, aan de kant blijven staan….en heel veel spijt krijgen (dat dan weer wel)!

Eén van de trieste woorden die zijn gezegd zijn:

“had ik maar”….

Laat een bericht achter