Verbinding

Verbinding

Allereerst wens ik jouw een warme liefdevolle kerst met al je dierbaren! Ik dank je voor het lezen van mijn blogs en hoop dat ze je hebben kunnen bemoedigen. Hoop geven, geloven, de liefde voor jezelf ontdekken.

Verbinding met de intuïtie van je hart

Bovenal wens ik jouw verbinding. Op hartsniveau; verbinding met jezelf en met je geliefden. Dat met jezelf is misschien nog wel de grootste uitdaging. Daarvoor mag je rust nemen; tijd om stil te zijn, om je gevoel te onderzoeken. Ik noem dat tijd voor rust, bezinning en reflectie. Je hebt het mij al vaker horen zeggen/schrijven. Het is de 4e strategie van het wereld deugden project. Een ontzettend belangrijke strategie in deze tijden van drukte; je druk maken over het kerstdiner (je kunt ook gewoon erwtensoep eten) of de gekte die er in de wereld gaande is.

Rust, reflectie, bezinning…..

Afgelopen weken was ik in mijn deugden yoga lessen in Abcoude bezig met de deugd ofwel zielskwaliteit ‘Verdraagzaamheid’. Ook zo’n mooie zielkwaliteit die je kunt inzetten als het gaat om verbinding. Hoe vaak irriteren wij ons rond de kerstdis niet aan elkaar? Het is soms een tijd van familie emoties en hoe mooi is het dan om het ego los te laten en in verbinding te treden. Op de deugden reflectiekaart Verdraagzaamheid staat het volgende te lezen:

“Alles wat ons irriteert in anderen kan ons leiden naar een beter begrip voor onszelf”, Carl Jung

In de omschrijving van de deugd lees ik ook de deugden respect, begrip, oordeelloosheid, geduld, vergevingsgezindheid, acceptatie, rechtvaardigheid…..Geen wonder dat deze deugd ons zo uitdaagt. Keer op keer. Zeker als we onder tijdsdruk staan, als we geïrriteerd zijn, als we onrecht ervaren……

De winter is een mooie tijd om naar binnen te keren. Om te rusten en te bezinnen. Te reflecteren. Juist nu; juist tijdens de feestdagen is het belangrijk bij jezelf te blijven. Om in verdraagzaamheid aan de kersttafel te kunnen zitten en in verbinding met jezelf en anderen te zijn. Daarom pak dat moment van meditatie. Begin, vandaag nog, gun jezelf wat rust. Ga wandelen in de natuur of ga zitten en mediteer….Adem in en adem uit………Zalig kerstfeest in vreugde, verbinding en verdraagzaamheid!

Liefs Lisette

Laat een bericht achter