Levensboom

Levensboom

Je moet af en toe de takken van je boom snoeien!

Enorm getriggerd werd ik door deze uitspraak. En hoe waar is het. Voor mij valt deze metafoor in de categorie ‘een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd’. Maar deze boom gaat nog een stapje verder. Je moet af en toe je takken snoeien betekent voor mij dat je jaarlijks de takken van je boom naloopt. Zijn het slechts uitlopers van de takken en sieren ze je boom niet? Wordt de kruin te vol waardoor er geen zonlicht meer op alle takken kan vallen? Zie je door de takken de boom niet meer? Tijd voor de snoeischaar. Hè, heerlijk. Het mes er in.

Af en toe de takken van je boom snoeien betekent dat je gaat reflecteren op wat jou dient en niet meer dient en waar je wel energie van krijgt. Strategie 4 van het deugden project: Rust, bezinning en reflectie. Stilstaan dus en beschouwen. Ik vraag je om even te visualiseren. Kijk maar eens naar jouw levensboom van dit moment. Loop je boom met weelderige takken maar eens na. Ga maar eens bij je boom staan. Kijk naar de contouren. De uitgelopen takken (zijwegen, uitvluchten, bliksemafleiders, energievreters). Ben je gefocust? Of pak je als een kip zonder kop van alles aan en doe je de dingen maar half half?

Strategie 4 van het deugdenproject:

rust, bezinning, reflectie

Stap ook eens onder de takken van je boom. Kijk omhoog. Valt het zonlicht nog door de weelderige kruin? Is er lucht te zien? Zijn er duidelijk dikkere en dunnere takken? Oftewel, groeit jouw boom goed? Krijgen de dikke takken, daar waar jij goed in bent, jouw zielskwaliteiten, voldoende aandacht? Of is er teveel ruis door de dunne sprieterige takken….? Wordt de boom goed gevoed, kan er zonlicht door de kruin naar het hart van de boom (jouw missie) stralen?

Zit eens aandachtig onder jouw boom; leun met je rug tegen de stam. Hoe voelt het? Is de stam breed genoeg om jouw te dragen? Voelt het veilig, rustgevend en prettig onder jouw boom? Krijg je energie van de boom, of voel je dat sommige takken te zwaar worden en er flink gesnoeid moet worden, dat de kruin luchtiger mag zijn, dat de boom meer water nodig heeft?

Wat een levensvragen hè? Zullen we ze samen aan de hand van jouw levensboom, jouw zielepad, eens doorlopen? Jouw leraren, jouw zielskwaliteiten, jouw missie onderzoeken? Boek bij mij een life&soul gesprek. Kijk op de pagina coaching voor meer uitleg.

Dan kun jij begin dit jaar een mooie start maken met jouw eigen levensboom!

levensboom life en soul zielskwaliteiten
levensboom life en soul coaching OnceUponaTree

Laat een bericht achter