BLOG: HOOP

BLOG: HOOP

Hoop is het licht in mijn hart!

Hoop doet leven. Een heerlijke dooddoener zo op het eerste oog. Maar niets is minder waar. Hoop doet ècht leven! Met hoop behoud je de wil volledig te leven. Of je nu fit bent of ernstig ziek. Met hoop hou je regie. Ik zie dat ook om mij heen bij ernstig zieke mensen. Er is altijd hulp wanneer jij erom durft te vragen. In mijn periode van ziek zijn hield hoop mij op de been. Ik had een diep innerlijk weten “het komt goed”. Hoop ondersteunde mijn deugd moed. Ik wilde alles op alles zetten om beter te worden. Ik nam geen genoegen met voor de hand liggende therapieën; er moest méér zijn.

Ik wist ook dat deze ziekte een betekenis had in de vorm van een knalharde boodschap. “Nu is de tijd rijp om je missie te onderzoeken, je zielskwaliteiten te ontdekken en je Gave te gaan leven”.

Hoop geeft de moed en kracht om door te gaan

Ik luisterde voor het eerst naar mijn lichaam en ging weer yoga beoefenen. Dit keer in combinatie met deugden; deugdenyoga. Een fantastische combinatie om je te ondersteunen in tijden van herstel maar ook ter voorkoming van burn out. Mijn hele lifestyle moest op zijn kop; van stand 10+ naar stand 1. Ik ging onderzoeken hoe ik mijn slaaphygiëne kon optimaliseren, ik ging anders eten. Nam tijd voor bezinning, reflectie, ontspanning. Ik leerde dat ik als HSP veel meer rust moet nemen. Mediteren dus! Ik leerde gezond ademen, overtuigingen en gewoontegedrag los te laten. Als ik in die tijd bij de pakken neer was gaan zitten, geen hoop op herstel had gehad, dan had ik niet nu -2 jaar later- mijn droombedrijf Zielskwaliteiten mogen uitdragen.

Mijn ziekte in combinatie met de deugd Hoop heeft mij doen inzien dat er altijd, altijd hoop is. Hoe ernstig de situatie ook is of lijkt. Als je er maar voor open staat! Als je de levenslessen probeert te begrijpen; als je ondanks donkere tijden positief blijft, als je vertrouwt op de stroom van het leven.

Als alles tegenzit, weet dan dat het de tegenwind is die de vlieger doet stijgen..

Hoop is het licht geweest dat mijn hartewens, mijn droom, heeft doen uitkomen. Een prachtig bedrijf ZIELSKWALITEITEN. Voor verbinding en hoop! Verbinding van hoofd, hart en lichaam, verbinding met je Wezen, verbinding met de liefde in jou, verbinding met de ander voor betere relaties privé en in het werk, verbinding met je zielskwaliteiten, verbinding met je zielsbestemming, creatiekracht!

Mijn missie is dan ook om mensen (met dreigend burn out, depressie) te coachen op hun zielepad, hen weer hun zielskwaliteiten te laten herontdekken, in hun kracht te brengen. Meer uit het leven te halen; fit of (nog) niet fit! Tools om een duurzaam fit leven kunnen plannen en hun Gift gaan leven! Heb jij op dit moment een zetje nodig? Wacht niet langer en mail of bel mij!

Met hoop ben je niet alleen!

Laat een bericht achter