Hier en Nu

Hier en Nu

 Yoga is het moment waarop de gedachte stopt

Patanjali

…Deze buitengewone Zijns-ervaring is het ultieme doel van yoga-beoefening. Het belangrijkste is dat yoga de mens verlost van zijn lijden; van zijn kwellende, rondmalende gedachten. Wat dat betreft komen Eckhart Tolle met zijn boek “De kracht van het Nu” en de Sutras van de vader van de yoga, Patanlaji, overeen.

Patanjali predikte dat bij een rein lichaam een zuivere geest hoort. Een geest ontdaan van onzuivere gedachten zoals boosheid, jaloezie, hebzucht. Want zitten negatieve gedachten of emoties ons in de weg dan blijven ze rondzingen in ons hoofd. We zijn onafgebroken aan het piekeren en dat belemmert ons om in het HIER en NU te leven en te genieten van de dingen die wél prettig zijn. Het fijne van yoga en de “Kracht van het Nu” is dat we de sleutel in handen hebben hoe onze gedachten te stoppen. Hoe we ons ego een halt kunnen toeroepen en als een bewuste waarnemer onze gedachten gaan observeren en ons er niet meer mee identificeren en door laten kwellen. Door yoga beoefening en meditatie wordt het besef van vrede en stilte dieper; uiteindelijk resulterend in de vreugde van ZIJN!

Het begin van vrijheid is het besef dat je niet de denker bent. Als je dat weet kun je de denker gaan waarnemen en wordt er een hoger bewustzijn actief,

Eckhart Tolle

Bron: 8-voudig pad Patanjali, de Kracht van het NU van Eckhart Tolle

Laat een bericht achter