FLOW!

FLOW!

Flow. Te pas en te onpas gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk flow? Je kunt het spiritueel benaderen, -dat doe ik zometeen-, maar ook semi wetenschappelijk. Flow is namelijk de sensatie die je ervaart als je iets doet wat risicovol is, waarbij je positieve stress ervaart, waarin je in je kracht staat en onmiddellijk succes ervaart en wat je enorm veel plezier oplevert. Je hart doet opengaan.

Ik zat helemaal in de flow toen ik een pitch voor mijn yoga en coaching praktijk Zielskwaliteiten in Abcoude mocht doen tijdens een netwerkborrel. Ik zou als startende ondernemer een elevator pitch gaan doen en mijn USP (unique selling points brrrrr) in een minuut over de bühne krijgen.

Flow is blizz ervaren

Ik had mij verdiept in de “10 regels voor een succesvolle pitch in 60 seconden”. Ijverig en toegewijd en met gevoel voor perfectionisme ging ik mij voorbereiden. Dat beloofde wat. Ik ging er eens lekker voor buiten in de zon zitten en maakte een mindmap aan de hand van die 10 succesbelovende regels van internet.

Nou daar gaat ie:

  1. Wie ben ik: Ik ben Lisette van Offeren en heb mijn yoga en coaching praktijk Zielskwaliteiten opgericht bla bla
  2. Wat doe ik….en hoe: Ik breng mensen via deugdenyoga en zielskwaliteiten coaching weer in verbinding met henzelf en in hun kracht bla bla

Ik liep meteen al uit, zie je wel? Gaat lekker hè? Haak je al af?

Punt 4. waarom….bla…punt 5. toegevoegde waarde…bla……en toen kwam er een windvlaag en al mijn papieren en die 10 gouden regels vlogen door de lucht. Hè gelukkig. Nu mag ik dan toch improviseren. Ik hoef namelijk helemaal geen nieuw kunstje aan te leren. Die regels raapte ik niet meer van de grond……

Ik ging even voelen…wat voelt goed voor mij? Intuïtief besloot ik om tijdens de pitch mijn zielskwaliteiten in te zetten. Creativiteit, zorgzaamheid, sociale vaardigheden en niet te vergeten humor. Hè, dat voelt veel al comfortabeler. Door mijn zielskwaliteiten in te zetten ben ik in namelijk mijn kracht. Ben ik mijzelf en kost deze pitch mij geen energie.

Ik besloot tijdens de pitch nog wat; ik besloot de deugd kwetsbaarheid in te zetten en mijn perfectionisme en angst voor afwijzing te laten varen. De statafels tussen het publiek en mij schoof ik aan de kant. Ik heb mijn zielskwaliteit moed ingezet door mij kwetsbaar en open op te stellen. Mijn kwetsbaarheid maakt mij krachtiger, mijn masker mag voorgoed af. Nu schep ik verbondenheid. In mijzelf, maar ook tussen jou en mij……

Jullie hebben gelezen dat deze anekdote doorspekt is met deugden, zielskwaliteiten; ijver, toegewijd, moed, openheid, creativiteit, humor etc. En ik ging weer verder:

‘Nou en om jullie nog wat vreugde te schenken en kennis te laten maken met wat ik echt te bieden heb (dus naast mijn woorden echt ervaren!) vraag ik jullie om je open te stellen voor mooie muziek en een kleine mindfulness oefening. Geniet even van dit moment voor jezelf voordat de netwerkborrel los barst……..Doe de schoenen maar uit en ga lekker op je blote voeten staan, ogen dicht. Voel hoe je hier staat. Voeten op de grond. En voel maar eens of je hele voetzolen contact maken met de aarde…..’ ….en zo gingen we met het hele netwerk gezelschap even lekker op Yousou N’Dour prachtige nummer “Leaving” springen.

Wat ik toen ervoer was FLOW, voor mijn part BLIZZ. Ik nam een enorm risico door de regels van de elevator pitch los te laten; de adrenaline kwam mijn oren uit, maar ik stond daar helemaal in mijn kracht en voelde daardoor meteen succes door de connectie die in mijzelf en met het publiek tot stand kwam. Wij ervoeren allemaal de vreugde! De toehoorders deden enthousiast mee en mijn hart liep over! He lekker zeg!

Wil jij als startende ondernemer ook weten hoe jij een pitch moet doen? Binnenkort organiseer ik voor startende ondernemers een yoga en meditatie ‘workshop pitchen met jouw zielskwaliteiten’, in Abcoude. 

Hou mijn website en facebook pagina in de gaten!

 

Laat een bericht achter