De 80-20 regel!

Hou jij ook zo van de geur van versgebakken brood? Zo kwam er laatst bij mij uit de oven een knapperig brood van verlangen. Niets geen glutenvrij, spelt, lactosevrij en gistvrij. Nee lekker, OerHollandsch volkorenbrood. Nu ben ik een absolute fan van gezond eten. Zo eet ik grotendeels biologisch, Ayurvedisch. Ik pas graag de voedselpyramide toe in plaats van de Voedingsschijf. Ondanks dat deze onlangs is vernieuwd vind ik de voedselpyramide overzichtelijker. Ook ben ik een voorstander om te kijken naar ieders constitutie; oftewel ben je een snelle Jelle of het wat rustiger type. Maar als ik bak (zoet of hartig) dan valt dat in de categorie 20 regel. Ik doe geen concessies aan mijn ovenbaksels…! Met de 80-20 regel bedoel ik dat 80% van mijn eten verantwoord en lekker is en 20% van mijn eten vooral lekker en daarnaast ook nog (een beetje) verantwoord…Het moet wel leuk blijven! Dus bij onze verjaardagen zelfgebakken chocoladetaart, appeltaart, kwarktaart….Maar ’s avonds moet ik het toch bekopen (van die tarwe dus..) en komen er alleen goede eiwitten en verse groenten op tafel!

Laat een bericht achter