Afpellen

‘Angst is een slechte raadgever’, een aloud gezegde waar ik eens een boompje over wil opzetten. Inderdaad angst verlamt, angst stopt je energiestroom en angst is een heel erg naar gevoel. Ik was ook jaren verlamd door angst; angst om voluit te leven, angst om mijzelf te zijn, angst om er helemaal voor te gaan. Angst hield mij in mijn greep maar ook negeerde ik mijn angsten. Ik stapte over al mijn angsten heen alsof ze niet bestonden; parapenten, white water raften, met een baby rondtrekken in een camper, safari tussen een kudde woeste olifanten, zwemmen met dolfijnen (en haaien) in New Zealand, tokkelen over een diepe kloof. Deze angsten bedoel ik natuurlijk niet! Hoewel, de adrenaline spoot uit mijn oren….

Nee, ik bedoel de angst om voor mijn mening op te komen, te laten zien waar ik voor sta, tegengas geven, tegen de stroom in roeien, mijn eigen levenspad te kiezen! En natuurlijk is het ontzettend hot om je angst in woorden om te zetten in een positieve affirmatie. Maar de bodem van je angst verdwijnt daarmee niet; hij gaat uiteindelijk rotten, ontbinden, stinken als een ui. Bij mij eindigde het jarenlang aan mijn angsten voorbij rennen in burn-out en depressie. Ten einde raad begon ik mijn angst af te pellen, laagje voor laagje, als een grote ui. En toen ik tot de kern kwam bleek dat mijn angst mijn grootste verlangen was……Dat wat ik zo doodeng vond (letterlijk doodsangst) was wat ik het meest verlang. Er te ZIJN!

Te ZIJN met al mijn perfecties maar vooral imperfecties. Omdat ik door iedere laag heen durfde te gaan kon ik werkelijk onderzoeken waar mijn angst vandaan kwam, waarop die was gebaseerd, of het een werkelijke angst was, of ik de angst zou kunnen aanpakken of omzetten in actie. Toen ik ondervond dat mijn angst voortkwam uit mijn grootste wens er te ZIJN had ik pas het gereedschap in handen om mijn grote wens vorm te geven. En ik kan je vertellen; dat lukt je niet met enkel en alleen een affirmatie ‘ik ben veilig en heel en helemaal goed zoals ik ben’ als je niet door de lagen van de ui bent heen gegaan tot de kern.

Helen is knoerthard werken; door alle lagen heen, de kleffe klei door, onderzoeken, vallen en weer opstaan, leren, leren, leren.

Maar wat maakte het dat ik deze zoektocht vol hield? Dat waren de deugden, de ontdekking van mijn zielskwaliteiten. Zielskwaliteiten zoals moed, humor, oog voor schoonheid, creativiteit (…en nog veeeel meer). Kwaliteiten die al die tijd onder de modder verborgen lagen, die ik niet durfde in te zetten, waarvan ik mij eigenlijk niet eens bewust was. Die zielskwaliteiten, als ik had geweten dat ze juist mijn anker zijn in goede en slechte tijden, WOW, dan was mijn strijd wellicht minder groot geweest. Door de dagelijkse beoefening van deugden yoga, meditatie, ontdekken van zelfcompassie en het inzetten van mijn deugden, groeide ik weer naar wie ik was. En natuurlijk ben ik dol op affirmaties! Ze brengen je energietrilling op een hoger level! En de rest trilt vanzelf met je mee! Maar daarnaast is er ook werk aan de winkel; de diepte in, de modder door om daarna als een witte lotusbloem uit het water omhoog te rijzen. Je bladeren te openen en te schijnen met je helder goudwit licht!!!!!

Wil jij ook alles uit het leven halen en ben jij bereid hard maar met zelfcompassie te werken aan datgene wat je tegenhoudt? Dan duiken wij samen de modder in op zoek naar jouw zielskwaliteiten. Want zielskwaliteiten brengen je in je kracht! Bel 06-30072086 voor een vrijblijvende kennismaking en maak een begin aan het eind van je angst.

we hoeven maar 1 beslissing te maken in het leven en dat is te kiezen voor liefde boven angst!

Laat een bericht achter